Ο Αναστασιάδης έχει αναιρέσει το σύνολο των προϋποθέσεων που έθεσε, αναφέρει ο Σιζόπουλος

ΜΠΑ… ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ;

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αναιρέσει το σύνολο των προϋποθέσεων που έθεσε. Είναι με λύπη που διαπιστώνουμε ότι όση καλή διάθεση και να θέλουμε να επιδείξουμε για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό, αυτό καθίσταται αδύνατο λόγω των αιφνίδιων και απρόβλεπτων αλλαγών των θέσεών του. 

Το σκηνικό της 1ης Δεκεμβρίου φαίνεται να έχει επαναληφθεί και στο δείπνο της 5ης Ιουνίου”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε ανακοίνωση του.

“Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει σχεδόν αναιρέσει το σύνολο των προϋποθέσεων που έθεσε:

1. Αποδέχεται την αλληλένδετη συζήτηση όλων των κεφαλαίων και όχι κατά προτεραιότητα τη συζήτηση των θεμάτων ασφάλειας και εδαφικού όπως είχε θέσει. 

2. Ενώ απέρριπτε μέχρι σήμερα την αλληλένδετη συζήτηση των κεφαλαίων, αυτή τη στιγμή την έχει αποδεχτεί. Αυτό θα ήταν νοητό αν γινόταν από την αρχή και όχι σήμερα που η δική μας πλευρά έχει προβεί σε σωρεία υποχωρήσεων, κυρίως στα θέματα διακυβέρνησης και περιουσιακού. 

3. Άκρως επικίνδυνη η αποδοχή ετοιμασίας εγγράφου για καθοδήγηση της συζήτησης για την ασφάλεια από τον κ. Άιντα, ειδικά αυτή τη στιγμή που έχει αποδειχτεί η επικίνδυνα μεροληπτική του στάση υπέρ της Τουρκίας. Θα ήταν προτιμότερο και αποδεκτό εάν το συγκεκριμένο έγγραφο ετοιμαζόταν από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Το ότι το έγγραφο αυτό θα είναι έγγραφο του ΟΗΕ, η δυνατότητα αποστασιοποίησης από αυτό σε περίπτωση διαφωνίας με το περιεχόμενό του, θα είναι εξωτερικά δύσκολη”, προσθέτει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

“Τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ακόμα μια φορά δεν κατόρθωσε να αποφύγει τις παγίδες της συγκεκριμένης συνάντησης”, καταλήγει ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

ΚΥΠΕ

>>> Αρχιεπίσκοπος: Οι εκπτώσεις στο Κυπριακό δεν περνούν από το λαό

One thought on “Ο Αναστασιάδης έχει αναιρέσει το σύνολο των προϋποθέσεων που έθεσε, αναφέρει ο Σιζόπουλος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s