Προς Κατακλυζομένους

Του Γιώργου Σέρτη

ΩΣ το… κακομελετούσαμε την περασμένη Πέμπτη. Λες και μάς το έχουν… ταμένο: Αντί να… κατακλυστούμε στα τσιαττιστά μας, να μας… τσιαττίζουν οι πάσης φύσης… ατσιάττιστοι.

Και τι να τού πεις –και– του κυρίου Γκουτέρες που – δήθεν – νομίζει ότι η Κύπρος έχει… δύο ηγέτες;

Όταν:

• Ο προκάτοχός του – αδιαμαρτύρητα και ανεμπόδιστα – ανήλθε τα σκαλιά του ψευδοπροεδρικού στα Κατεχόμενα, ποδοπατώντας τα ψηφίσματα του Οργανισμού που προΐστατο, με τους συμπαίκτες της «Σημαδεμένης Τράπουλας» του Ντάουνερ να χειροκροτούν και να αμολούν μπαλόνια!

• Ο Εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ περιέφερε τους «δύο ηγέτες» – τοπικά και διεθνώς – με… ισοτιμία τίτλων, παρουσίας – και με άγημα – σαν… συμπροέδρους ή… αρχηγούς κρατών!

• Στους χρήστες του οδοφράγματος – με… συνοριακούς και… τελωνειακούς όρους – περιλαμβάνονται – πρωταγωνιστούν, κατακρίβειαν – πρέσβεις διαπιστευμένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία, πολιτειακοί και κομματικοί αξιωματούχοι, ιεράρχες και λοιποί, μετά –βεβαίως – των καλλιεργητών της ψευδοκουλτούρας, των καμπαρε-καζινόβιων κ.ά.!

Λοιπόν, σ’ ένα τέτοιο… κατακλυσμικό κλίμα, δύσκολος ο περιορισμός στα τσιαττιστά της ημέρας.

Σ’ ένα γενικότερο περιβάλλον παραλογισμού και υποκρισίας, δύσκολα –πια– λειτουργεί ο χαλινός της γλώσσας και η αυτοσυγκράτηση της γραφίδας.

Ο τηλεοπτικός φαφλατισμός και η κενοκεφαλική επίδειξη διαγκωνίζονται, ωσάν να μην ξέρουμε άπαντες – μικρός ο τόπος, γνωρίζει ο ένας τον άλλο – τι θα πει έκαστος πριν ανοίξει το στόμα του – και γιατί θα πει αυτό, παραλείποντας το άλλο.

Πριν (παρα)συρτούμε σε ακατανόμαστες φράσεις που… αρμόζουν στην περίπτωση, ας θυμηθούμε ότι ξεκινήσαμε να γράφουμε για τον σημερινό Κατακλυσμένο – ένεκα του Κατακλυσμού, επιτρέπεται να εκληφθεί και η ανάλογη μετοχή του ρήματος.

Ημέρα αργίας, και περισυλλογή: Άλλο η αεργία, και άλλο η ανεργία!…

Γ. Σέρτης   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s