Ακιντζί: Ήρθησαν οι προϋποθέσεις (μετ. ο Αναστασιάδης έβγαλε και το σώβρακο) και άνοιξε ο δρόμος για τη Γενεύη

Ο κατοχικός ηγέτης και αυριανός Πρόεδρος μας Μουσταφά Ακιντζί προσέρχεται με τη συνοδεία του στο δείπνο εργασίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες και τον συν-Πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη.

Ο κατοχικός ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι στη συνάντηση στη Νέα Υόρκη βρέθηκε «η συνετή οδός εντός λογικών ορίων, ήρθησαν οι προϋποθέσεις και γι΄ αυτό άνοιξε ο δρόμος για τη Γενεύη». 

Σε συνέντευξη τύπου στην Νέα Υόρκη ο Ακιντζί ευχήθηκε ο “συνετός δρόμος” να συνεχιστεί και να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού στη διάσκεψη της Γενεύης, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζονται μακρές διαπραγματεύσεις, αλλά αποφασιστικότητα και αμοιβαία βήματα.

Η Γενεύη, είπε, «δεν είναι φάση ημιχρόνου και μπορεί να μετατραπεί σε διάσκεψη για λύση». 

Πρόσθεσε ότι στη συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες ξεκαθάρισαν τα θέματα, που είναι σημαντικά για την κάθε πλευρά και επιβεβαιώθηκε η προσήλωση στα προηγούμενα ανακοινωθέντα.

Ο Μουσταφά Ακιντζί, ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης αντιλήφθηκε πως «οι προϋποθέσεις, που έθετε δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές, ακόμη και από την ελληνοκυπριακή κοινότητα [?]».

Ο Άιντα ενημερώνει τα πέντε Μόνιμα Μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ

Τη Δευτέρα το απόγευμα, ώρα Νέας Υόρκης, θα ενημερώσει τους πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησης του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Ακιντζί ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό ‘Εσπεν Μπαρθ Αιντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

One thought on “Ακιντζί: Ήρθησαν οι προϋποθέσεις (μετ. ο Αναστασιάδης έβγαλε και το σώβρακο) και άνοιξε ο δρόμος για τη Γενεύη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.