Η ημερίδα για τον Γρίβα-Διγενή ξεσήκωσε αντιδράσεις από το ενδοτικό ΑΚΕΛ

«Γεώργιος Γρίβας Διγενής: Η ζωή και η δράση του».

Τις αντιδράσεις που ξέσπασαν τις τελευταίες ημέρες με το ΑΚΕΛ-FOCUS να κατηγορεί τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδος και Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, για τη συμμετοχή του σε ημερίδα με θέμα τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή, επιθυμεί να κατευνάσει η εφημερίδα «ΑΥΓΗ».

Η ταυτότητα της Ημερίδας

Η ημερίδα που είναι προγραμματισμένη το επόμενο Σάββατο,  διοργανώνεται από το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης ΕΟΚΑ 1955-59, τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59 το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-59 και το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ελλάδος.

Ο τίτλος της ημερίδας είναι: «Γεώργιος Γρίβας Διγενής: Η ζωή και η δράση του».

Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στη ζωή και τη δράση του Γεώργιου Γρίβα Διγενή με την ευκαιρία των 120 χρόνων από τη γέννηση του και θα λάβει χώρα στην Αίθουσα τελετών του Παγκυπρίου  Γυμνασίου το Σάββατο στις 10 το πρωί.

Το φάσμα της ημερίδας θα καλύψει τη ζωή του Αρχηγού της ΕΟΚΑ από τα πρώτα του χρόνια μέχρι τη διοίκηση της ΑΣΔΑΚ την περίοδο 1964-1967.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα της εκδήλωσης χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Ανδρέας Μεϊμαρίδης, Πρόεδρος του ΣΙΜΑΕ, ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης και ο Έλληνας ομόλογος του Πάνος Καμμένος. Πάντως δημοσιεύματα από την Ελλάδα, διαψεύδουν την παρουσία του.

Ομιλητές στην Ημερίδα είναι μεταξύ άλλων ο Ταξίαρχος Λεωνίδας Κακαβάς, ο Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο Σπύρος Δημητρίου, ο Λεωνίδας Λεωνίδου, ο Ανδρέας Κάρυος, ο Θάσος Σοφοκλέους, ο Χάρης Αλεξάνδρου, και ο Άγγελος Χρυσοστόμου. Της συνεδρίας θα προεδρεύσουν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου Πέτρος Παπαπολυβίου και ο Πρόεδρος του ΣΙΜΑΕ Ανδρέας Μεϊμαρίδης.

«Φωνάζει» το… πατριωτικό ΑΚΕΛ [χορηγός FOCUS]

Για την παρουσία όσο του Πάνου Καμμένου, όσο και του Κύπριου ομολόγου του Χριστόφορου Φωκαίδη  αντέδρασε έντονα το ΑΚΕΛ.

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει την εκδήλωση ως μια νέα προσπάθεια παραχάραξης της  Σύγχρονης Κυπριακής Ιστορίας και εξαγνισμού του Γρίβα.

Μάλιστα η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε ανάρτηση της στο Facebook χαρακτήρισε τον Έλληνα ΥΠΑΜ ανιστόρητο καλώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να τον «μαζέψει».

• Η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» πάντως,  που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με δημοσίευμα της ξεκαθαρίζει πάντως πως δεν υπάρχει θέμα συμμετοχής του Έλληνα Υπουργού Άμυνας στην εκδήλωση.

>>> ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΙΒΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

One thought on “Η ημερίδα για τον Γρίβα-Διγενή ξεσήκωσε αντιδράσεις από το ενδοτικό ΑΚΕΛ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.