Οι πολιτικοί αρχηγοί για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και… η αγιοποίηση

Στην πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως πολιτικού αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους στην ειδική συνεδρίαση στη που πραγματοποιήθηκε σήμερα προς τιμή του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας, η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ένας πολιτικός που άφησε έντονο το προσωπικό του στίγμα στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Ανήκει στην ιστορία. Η ιστορία ακούει προσεκτικά και τους υποστηρικτές και τους επικριτές και καταγράφει, δεν κρίνει, καταγράφει.

Ο Μητσοτάκης ανέλαβε πλήρως την πολιτική ευθύνη όλων των πολιτικών του επιλογών ακόμη και των πιο δύσκολων και αμφιλεγόμενων. Αυτό κάνεις πρέπει να του το αναγνωρίσει.


Ένα στεφάνι που προκάλεσε αίσθηση στην κηδεία του Μητσοτάκη και κανένα κανάλι δεν έδειξε…

Δείτε το στεφάνι που προκάλεσε αίσθηση στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.  Ποιος είναι αυτός που το έστειλε; Βέβαια κανένα κανάλι δεν έδειξε το συγκεκριμένο στεφάνι θα το ξέχασαν μάλλον… Πρόκειται για τη γερμανική υπηρεσία που φροντίζει τους τάφους Γερμανών στρατιωτών στην Ελλάδα!!!


Ας μην αγιοποιούμε…

Κανείς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια και να μην παραδεχθεί ότι ο Κώστας Μητσοτάκης ήταν γεννημένος πολιτικός, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα, που έχει αποδειχθεί από την Ιστορία, ότι οι πολιτικές προσωπικότητες, όπου κι αν κοιτάξεις στον πλανήτη, γεννιούνται. Και όσοι δεν έχουν το στίγμα, απλώς… ρετουσάρονται, αλλά δεν έχουν τη στόφα του ηγέτη – κάτι που βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό τούτη την εποχή, που οι πολιτικοί είναι μικροί στη συ­ντριπτική τους πλειοψηφία…

Από κει και πέρα, η διαδρομή δείχνει αν χρησιμοποίησε κάποιος σωστά, για την πατρίδα του, το χάρισμά του στις κρίσιμες στιγμές, όταν έπρεπε να πάρει –ακόμη κι αν χρειαζόταν να θυσιασθεί– τη μεγάλη απόφαση, προστατεύοντας ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του λαού, που τον είχε εξουσιοδοτήσει για αυτό.

Αλήθεια είναι ότι πολλές φορές η ζυγαριά έγειρε στην πλευρά προσωπικών επιλογών, που δεν ήταν και τόσο αθώες… Και κόστισαν στον λαό και στη χώρα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να κρίνει κανείς αυτόν που φεύγει, βλέποντας τι αφήνει πίσω του ο Κώστας Μητσοτάκης, ο οποίος με την ψήφο του ελληνικού λαού τιμήθηκε με το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Έζησε όλα τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ελλάδα.

Τον πόλεμο, τον εμφύλιο, τα δύσκολα χρόνια, που ήταν πέτρινα για τους «ηττημένους», την επιστροφή της Δημοκρατίας στη γη της, με εθνικές απώλειες, και όλη την περίοδο της Ανάστασης, μιας ευημερίας που άλλαξε τη ζωή όλων των Ελλήνων, χωρίς όμως το γκουβέρνο να φροντίσει να φυλάξει Θερμοπύλες, με κατάληξη τον Εφιάλτη του 2009. Μακριά από κομματικά γυαλιά, η ιστορία που αφήνει πίσω του ο Κώστας Μητσοτάκης έχει θετικές και αρνητικές επιλογές.

Με κύρια την Αποστασία, η κατάληξη της οποίας, δυστυχώς, ήταν η χούντα, που άνοιξε την πόρτα στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Όπως και η συγκυβέρνηση του ’89 με τον Φλωράκη και τον Κύρκο, που εκπροσωπούσαν τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου (μια μεταμφίεση του ΚΚΕ), στον βωμό της έχθρας προς τον Ανδρέα, για να τον σύρουν στο Ειδικό Δικαστήριο. Ήταν, όμως, μια μεγάλη προσωπική επιτυχία του αποθανόντος, καθώς ούτε για αστείο δεν φανταζόταν κανείς ότι μπορούσε να γίνει αυτή η… παντρειά.

Στα θετικά οπωσδήποτε ήταν η πρωταγωνιστική συμμετοχή του στον Ανένδοτο Αγώνα κατά της ΕΡΕ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Από κει και πέρα, δεν βλέπει κανείς κάποια μεγάλη αλλαγή στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κράτους και στην αναβάθμιση της πολιτικής.

«Το ΠΑΡΟΝ»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.