Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Η ε/κ πλευρά αποδεικνύει έλλειψη ειλικρίνειας”

Νέα “επίθεση” εξαπέλυσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο αυτή τη φορά υποστηρίζει ότι η ε/κ πλευρά παρερμήνευσε την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Ηνωμένα Έθνη το βράδυ του Σαββάτου διά του Γ.Γ του Οργανισμού, “για εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων”.

«Η ε/κ» πλευρά αποδεικνύει για άλλη μία φορά την έλλειψη ειλικρίνειας και πολιτικής βούλησης για επίλυση του Κυπριακού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ το βράδυ της Τρίτης, η ε/κ πλευρά, μετά και την τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, «παρερμήνευσε την ανακοίνωση του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ισχυριζόμενη πως έγιναν δεκτές οι προϋποθέσεις που έθεσε ο ε/κ ηγέτης».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η τουρκική ανακοίνωση, «στις παρατηρήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρεται πως “θα συζητηθούν όλα τα θέματα ξεχωριστά” και πως “τίποτα δεν θα συμφωνηθεί, εάν δεν βρεθεί συμφωνία σε όλα”».

Προστίθεται ακόμη πως «το περιεχόμενο των σημειώσεων του ΓΓ του ΟΗΕ παρερμηνεύθηκε από την ε/κ πλευρά, ούτως ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους στην εσωτερική πολιτική. Αυτό ενισχύει τις αμφιβολίες μας σχετικά με την πρόθεση της ε/κ πλευράς να εφαρμόσει μία νέα σχέση με την τ/κ πλευρά, στη βάση της πολιτικής ισότητας».

Η Τουρκία πάντως δηλώνει έτοιμη για τη νέα Σύσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό, χωρίς προϋποθέσεις, ενώ «συνεχίζει να είναι αποφασισμένη να φτάσει σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση».

Γι’ αυτό και πιστεύει πώς η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών της 4ης Ιουνίου, αποτελεί ένα βήμα μπροστά προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

One thought on “Τουρκικό ΥΠΕΞ: “Η ε/κ πλευρά αποδεικνύει έλλειψη ειλικρίνειας”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.