Αποφασισμένος να τερματίσει την απαράδεκτη τραγωδία της Κύπρου δήλωσε ο… τσολιάς Ν.Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, βραβεύτηκε στο επίσημο δείπνο του 33ου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ. Το βραβείο ήταν ένα κομμάτι συρματόπλεγμα από την πράσινη γραμμή σε κάδρο, εκεί όπου έπινε ζιβάνα με το καρτάσι του Μουσταφά…

Αποφασισμένος να ανταποκριθεί στην πρόκληση να τερματίσει την απαράδεκτη τραγωδία της Κύπρου και του λαού της, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας μετά τη βράβευσή του στο επίσημο δείπνο του 33ου συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ. 

Το βραβείο ήταν ένα κομμάτι συρματόπλεγμα από την πράσινη γραμμή σε κάδρο, το οποίο, όπως επεσήμανε, ο [φουστανελάς] Νίκος Αναστασιάδης, συμβολίζει την απαράδεκτη τουρκική κατοχή του ενός τρίτου της Κύπρου και το αποδέχθηκε εκ μέρους του κυπριακού λαού.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Κύπρου ανέφερε πως “κατά τη Διάσκεψη του Ιουνίου για την Κύπρο αυτό που θα συζητηθεί ως προτεραιότητα θα είναι το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Και θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις για όλα τα εκκρεμή ζητήματα που ξεκινούν από το εδαφικό, το περιουσιακό και την κατανομή της εξουσίας”. 

Πρόσθεσε πως “είναι εξαιρετικά σημαντικό να προωθήσουμε το κρίσιμο κεφάλαιο για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, το μόνο κεφάλαιο διαπραγμάτευσης που δεν συζητήθηκε ουσιαστικά τα τελευταία 43 χρόνια. Στην πραγματικότητα είναι η πρώτη φορά που έχουμε εγείρει ότι αυτό το αναχρονιστικό σύστημα έχει τελειώσει», είπε.

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν, επίσης, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους και η Πρόεδρος του American University και τέως Υπουργός Υγείας Σύλβια Μάθιους Μπούργουελ.

Στο δείπνο μίλησαν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο ιδρυτής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας Νίκος Μουγιάρης, ο Πρόεδρος της εταιρείας Arch Capital – αποδέκτης πριν λίγα χρόνια του Βραβείου Παρασκευαϊδη – Ντίνος Ιορδάνου, και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις. 

Παρευρέθηκαν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Ενέργειας Ιωάννης Κασουλίδης και Γιώργος Λακκοτρύπης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, οι διπλωματικές αρχές της Ελλάδας και της Κύπρου στις ΗΠΑ, η Αμερικανίδα Πρέσβης στη Λευκωσία Κάθλιν Αν Ντόχερτι, ο βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζόναθαν Κόεν, ο ανεξάρτητος Έλληνας βουλευτής Χάρης Θεοχάρης κ.α.

Ακόμη παρέστησαν πολλά μέλη του Κογκρέσου, μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κάρολιν Μαλόνι, Φρανκ Παλόνε, Τσαρλς Κριστ, Ντέιβιντ Σιτσιλίνε και Τζον Σαρμπάνης.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης

2 thoughts on “Αποφασισμένος να τερματίσει την απαράδεκτη τραγωδία της Κύπρου δήλωσε ο… τσολιάς Ν.Αναστασιάδης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s