Για 656.750 λίρες πωλήθηκε τελικά το «ψεύτικο» διαμάντι που είχε αγοραστεί μόλις δέκα!

Οι ειδικοί εκτιμούσαν ότι ο συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος πιθανόν να έφτανε τις 350.000 λίρες – τελικά η τιμή του σχεδόν διπλασιάστηκε…

Για 656.750 λίρες Αγγλίας, δηλαδή 756.101 ευρώ περίπου, πωλήθηκε τελικά το «ψεύτικο» διαμάντι που είχε αγοραστεί μόλις δέκα £ σε μια υπαίθρια αγορά!

dΧθες Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία στον Οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος, πιθανόν να έφτανε τις 350.000 λίρες – τελικά η τιμή του σχεδόν διπλασιάστηκε! Το διαμάντι, που ονομάστηκε “Tenner” είχε αγοραστεί πάνω σε ένα δαχτυλίδι στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και μέχρι σήμερα η κάτοχός του θεωρούσε πως ήταν ψεύτικο.

Είναι 26,27 καρατίων και θεωρείται πως κόπηκε κατά τον 19ο αιώνα – γι’ αυτό και δεν είναι τόσο λαμπερό όσο τα μετέπειτα διαμάντια και γι’ αυτό η ιδιοκτήτριά του δεν πίστεψε ποτέ πως δεν ήταν ψεύτικο. Η πραγματική του ιστορία και η διαδρομή του μέχρι την υπαίθρια αγορά που βρέθηκε παραμένει άγνωστη.

Το δαχτυλίδι έφτασε στον οίκο Sotheby’s αφού ένας κοσμηματοπώλης έπεισε την ιδιοκτήτρια πως είναι πιθανό να είναι μεγάλης αξίας. Κατόπιν το διαμάντι εξετάστηκε από το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Αμερικής, που επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s