Εκλογές θρίλερ στη Βρετανία: Πρώτη η Μέι, αλλά έχασε την αυτοδυναμία

ΕΞΕΛΕΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΕΝΦΙΛΝΤ Ο ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΠΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ.

Μπούμερανγκ για την επικεφαλής των Συντηρητικών Τερέζα Μέι φαίνεται ότι γυρνάει η κίνησή της – κατόπιν προτροπής του ΥΠΕΞ Μπόρις Τζλονσον – να πάει σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις της, αφού με βάση τα έως τώρα δεδομένα όχι μόνο δεν βγαίνει ενισχυμένη από τις κάλπες αλλά φαίνεται να χάνει και την αυτοδυναμία. 

Για την πλειοψηφία στη βρετανική βουλή απαιτούνται 326 έδρες τις οποίες δεν φαίνεται ότι θα συγκεντρώσει η Τερέζα Μέι και έτσι θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα να κυβερνήσει αφού θα χρειστεί είτε να συγκυβερνήσει, είτε να έχει τη στήριξη κάποιου άλλου κόμματος για να περνά τα νομοσχέδια.


Το ΑΚΕΛ έβγαλε βουλευτή στην… βρετανική Βουλή!

Bambos Charalambous/Labour

Ο Πάμπος Χαραλάμπους, του ΑΚΕΛ Αγγλίας, κέρδισε για τους Εργατικούς την έδρα του Συντηρητικού βουλευτή David Burrowes, Enfield Southgate με 24,989 ψήφους έναντι 20,634 που πήρε ο Μπάρροους. Οι γονείς  του Χαραλάμπους κατάγονται από το Καλό Χωριό.

Ο  Jason Charalambous ήλθε δεύτερος για τους Συντηρητικούς [9,925] στην έδρα της Emily Thornberry (30, 188), ενώ ο νεαρός Anton Georgiou των Φιλελευθέρων ήρθε 3ος στον Μπρεντ.


Η έκπληξη είναι τεράστια, τα βρετανικά ΜΜΕ μιλούν για κατάρρευση της αξιοπιστίας της Μέι, η οποία περίμενε θρίαμβο και τώρα της λείπουν 8 έδρες (σύμφωνα με το BBC) για την πλειοψηφία. Οι Βρετανοί, όπως φάνηκε απέρριψαν όχι μόνο την πολιτική σκληρή λιτότητας αλλά και το σκληρό Brexit και τα πράγματα στη Βρετανία τίθενται σε νέα βάση από αύριο.

Την ίδια ώρα οι ακροδεξιοί ευρωσκεπτικιστές του Ukip καταποντίζονται αφού δεν εξασφαλίζουν ούτε μία έδρα!

Βολές εκ των έσω δέχεται η Τερέζα Μέι

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να σκεφτεί τη θέση της έπειτα από μια “φριχτή” προεκλογική εκστρατεία, μετά το πέρας της οποίας το Συντηρητικό κόμμα φαίνεται ότι χάνει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, δήλωσε η Άνα Σόμπρι, βουλευτής των Συντηρητικών.

“Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, είναι μια καταπληκτική και πολύ ταλαντούχα γυναίκα και δεν αποφεύγει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, όμως τώρα πρέπει προφανώς να σκεφτεί τη θέση της”, δήλωσε η Σόμπρι στο BBC.

“Η Τερέζα άφησε το στίγμα της σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως κάνει πάντα, και το γνωρίζω ότι θα το κάνει και για τη διαχείρηση αυτής της εκστρατείας”, τόνισε.

Έχασε την έδρα του ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας

Ο Άλεξ Σάλμοντ πρώην επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), που επιθυμεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής, έχασε την έδρα του στο βρετανικό κοινοβούλιο, γεγονός που συμβολίζει την ήττα που φαίνεται να έχει υποστεί το κόμμα.

Όπως ο Σάλμοντ, πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας, έτσι και ο δεύτερος τη τάξει του κόμματος, ο Άνγκους Ρόμπερτσον, έχασε την έδρα του, ενώ το SNP φαίνεται να κερδίζει 20 έδρες λιγότερες, σύμφωνα με τις προβλέψεις, αν και παραμένει πρώτο κόμμα στη Σκωτία.

ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ: Βρετανικές εκλογές: Χάνουν την αυτοδυναμία οι Συντηρητικοί

2 thoughts on “Εκλογές θρίλερ στη Βρετανία: Πρώτη η Μέι, αλλά έχασε την αυτοδυναμία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s