ΠΑΡΟΙΚΙΑ: Επίγνωση της ευθύνης δηλώνει ότι έχει ο βουλευτής Πάμπος Χαραλάμπους

Με αίσθηση ευθύνης και επίγνωση των προσδοκιών που δημιουργεί η εκλογή του υποδέχεται ο Πάμπος Χαραλάμπους την ανάδειξή του σε πρώτο κυπριακής καταγωγής βουλευτή στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων. 

«Γνωρίζω ότι οι Κύπριοι θα προσβλέπουν σε μένα και θα ζητούν εκπροσώπηση και καθοδήγηση. Ελπίζω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους», δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο 65χρονος βουλευτής.

Όπως προσθέτει, ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως αυτό που συνέβη, αν και ήταν αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης στην περιφέρειά του, το Enfield Southgate του βορείου Λονδίνου, την περιφέρεια με το μεγαλύτερο κυπριακό πληθυσμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είχα καλή ομάδα γύρω μου. Ξέραμε ότι η περιφέρεια ψήφισε συντριπτικά κατά του Brexit στο δημοψήφισμα, σε αντίθεση με τον αντίπαλό μου Ντέιβιντ Μπάροους. Θέσαμε λοιπόν το Brexit στο επίκεντρο της εκστρατείας μας και δικαιωθήκαμε», λέει ο Πάμπος Χαραλάμπους.

Εκτιμά ότι οι Κύπριοι ψηφοφόροι τον στήριξαν σε μεγάλο βαθμό και τονίζει ότι γνωρίζει τις ανησυχίες τους για την πρόοδο στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού. «Θα προσπαθήσω να είμαι κάποιος στον οποίο μπορούν να βασιστούν», συμπληρώνει.

Η ανάδειξη τουλάχιστον ενός Κύπριου βουλευτή αποτελούσε στρατηγικό στόχο της ομογένειας, επισημαίνει ο Ύπατος Αρμοστής, Ευριπίδης Ευρυβιάδης, που ήταν από τους πρώτους που συνεχάρη μέσω Twitter και τηλεφωνικώς τον Πάμπο Χαραλάμπους. 

«Έγινε συστηματική δουλειά από την ομογένεια, με τη στήριξη και της Ύπατης Αρμοστείας. Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που γίνομαι μάρτυρας από κοντά αυτής της στιγμής που αποτελεί καμπή για την ομογένεια», δηλώνει ο Ευριπίδης Ευρυβιάδης.

Επισημαίνει την κίνηση της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου να ζητήσει από υποψηφίους όλων των κομμάτων να υπογράφουν την Κάρτα Υπόσχεσης για στήριξη στην Κύπρο, κίνηση που τοποθέτησε το Κυπριακό στην καρδιά του προεκλογικού αγώνα. Συνολικά συγκεντρώθηκαν περίπου 40 υπογραφές.

Ο κ. Χαραλάμπους επικράτησε του επί σειρά ετών βουλευτή των Συντηρητικών και έμπρακτου φίλου της Κύπρου κ. Μπάροους με 4.355 ψήφους, συγκεντρώνοντας το 51,7% έναντι 42,7% του βασικού αντιπάλου του. Το 2015 ο κ. Χαραλάμπους είχε ηττηθεί με περίπου 4.800 ψήφους, ενώ ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2010.

Είναι δημοτικός σύμβουλος στο Enfield, στο διαμέρισμα του Palmers Green, από το 1994 και έκτοτε εξαιρετικά ενεργός σε επίπεδο τοπικής κοινότητας.

Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και μέλος μίας σειράς οργανώσεων που προάγουν τον πολιτισμό και τις τοπικές κοινότητες.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός

Χαραλάμπους: Μεγάλο λάθος της Τερέζα Μέι

Ήταν μεγάλο λάθος της Τερέζα Μέι που βιάστηκε για πρόωρες εκλογές, ανέφερε στον ρ/σ ACTIVE ο Κύπριος Πάμπος Χαραλάμπους, ο οποίος εξελέγη βουλευτής στις χθεσινές εκλογές στη Βρετανία.

H  πρωθυπουργός είπε ο κύριος Χαραλάμπους, δεν περίμενε την πανηγυρική νίκη του Εργατικού κόμματος και την ήττα των Συντηρητικών. Τον ίδιο, διευκρίνισε, τον ευνόησαν οι εκλογές, αφού εξασφάλισε μία έδρα, αλλά δεν είναι πολύ θετικό για τη Βρετανία και τη μετέπειτα πορεία της χώρας.

“Θα προσπαθήσω να μην περάσει το σκληρό Brexit που επιχειρεί η Τερέζα Μέη. Θα δούμε, τι θα γίνει στα επόμενα δύο χρόνια. Στο Βόρειο Λονδίνο είμαστε εναντίον του Brexit και ο κόσμος εκεί ψήφισε εναντίον της Πρωθυπουργού”.

Η σκληρή δουλειά της ομάδας του, είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή του στο Bρετανικό Κοινοβούλιο, ανέφερε ο κύριος Χαραλάμπους και ο ίδιος θα έχει ως προτεραιότητες να προωθήσει το Κυπριακό πρόβλημα, στη Βρετανία ανέφερε, θα επικεντρωθεί στο θέμα της Παιδείας, αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων  της περιοχής που τον ανέδειξε βουλευτή.

Άντρη Δανιήλ   

>>> Εκλογές θρίλερ στη Βρετανία: Πρώτη η Μέι, αλλά έχασε την αυτοδυναμία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s