ΚΥΠΡΟΣ: Συγκροτήθηκε η πλατφόρμα των διαφωνούντων

Με διαβεβαιώσεις ότι δεν προσβλέπει στη μετατροπή της σε πολιτικό κόμμα, τουλάχιστον στο παρόν στάδιο, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ιδρυτική συνεδρία της νέας πολιτικής πλατφόρμας, κύριος κορμός της οποίας είναι αποχωρήσαντα στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών.

Κατά τη συνεδρία, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοσιογραφικής Εστίας, δεν αποφασίστηκε το όνομα που θα λάβει ο νέος πολιτικός φορέας, ενώ εγκρίθηκε η ιδρυτική διακήρυξη με θέσεις αρχών σχετικά με το Κυπριακό, το κομμάτι της διαφθοράς αλλά και τη μεταρρύθμιση του κράτους. Όπως αναμενόταν, σήμερα δεν έγινε καμιά συζήτηση για τις Προεδρικές Εκλογές.

Ορίστηκε 20μελής συντονιστική γραμματεία για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις, η οποία δεν θα έχει πρόεδρο.

Στη συνεδρία παρέστησαν περισσότερα από 100 άτομα ανάμεσα στα οποία ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς, ο τέως αναπληρωτής πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Στέλιος Αμερικάνος, αλλά και τα αποχωρήσαντα πρώην στελέχη και συνεργάτες Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Στέλιος Στυλιανού, Ειρήνη Μάντολες, Νίκος Κουτσού, Πέτρος Ασσιώτης και Λάρης Βραχίμης. Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ Γιώργος Κολοκασίδης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τυρίμος και ο υποψήφιος βουλευτής με την ΕΔΕΚ Χριστόφορος Μαρίνος.

Ιδιαίτερο βάρος δίνει η πλατφόρμα στη συμμετοχή νέων ανθρώπων και είναι χαρακτηριστικό ότι τα μισά περίπου μέλη της συντονιστικής γραμματείας είναι νέοι, ενώ η παρουσία στη σημερινή συνεδρία νέων ανθρώπων όπως ο Νικόλας Ιωαννίδης, γιος του ήρωα αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, αλλά και ο Σιλουανός Νικολάου ήταν έντονη.

Πρόθεση του φορέα είναι η αυτόνομη πορεία με ξεκάθαρες θέσεις, κυρίως στο Κυπριακό, ως ένα νέο πολιτικό κίνημα.

Πηγή: “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.