Μάικ Σπανός: Κακοήθη κύτταρα τα πολιτικά κόμματα

“O κόσμος «εγκατέλειψε τα ιδανικά και πήγε στα δανεικά»”

Ανεξάρτητη θα είναι η υποψηφιότητα του Μιχάλη Σπανού, παρά τη συνεργασία με το ΑΚΕΛ όπως ο ίδιος διευκρίνισε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα. 

Ο Μ. Σπανός χαρακτήρισε «κακοήθη κύτταρα» τα πολιτικά κόμματα και ανέφερε ότι θεωρεί προτέρημα το γεγονός ότι δεν έχει καμία απολύτως τριβή με τα πολιτικά πράγματα. Πάντως, αναγνώρισε ότι η κομματική υποστήριξη είναι απαραίτητη για να έχει κάποιος υποψήφιος σοβαρές ελπίδες εκλογής. Εντούτοις, υπογράμμισε ότι η ανεξαρτησία της υποψηφιότητάς του είναι αδιαπραγμάτευτη.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας – παρά το ότι δεν έχει ακόμη επίσημα εξαγγείλει την υποψηφιότητά του- διαβεβαίωσε ότι, σε αντίθεση με τους πολιτικούς, ο ίδιος ξέρει να διοικεί και ότι θα εξασφαλίσει μια αποτελεσματική και αξιοκρατική διοίκηση.

«Φέτος το καλοκαίρι συμπληρώνω 50 χρόνια δουλειάς. Εργάζομαι από 13 χρονών, ήμουν αθλητής της Εθνικής Κύπρου και της Εθνικής Εφήβων Ελλάδος, το 1974 ήμουν στρατιώτης, έχω πείρα 35 χρόνων σε ανώτατες διοικητικές θέσεις μεγάλων εταιριών, της Κεντρικής Τράπεζας, τραπεζών και γνωρίζω κάθε γωνιά της Κύπρου εξαιρετικά καλά», τόνισε.

Όσον αφορά τις θέσεις στο Κυπριακό, τόσο του ΑΚΕΛ όσο και τις δικές του, ο κ. Σπανός ανέφερε ότι οι θέσεις του κόμματος είναι οι πλέον καθαρές και σταθερές.

«Είμαι φανατικά υπέρ της λύσης, είμαι φεντεραλιστής, ανεξαρτήτως του Κυπριακού. Πιστεύω ότι τα ομοσπονδιακά συστήματα είναι τα πλέον δημοκρατικά», επισήμανε και πρόσθεσε με νόημα ότι ο ίδιος είναι ένας κανονικός άνθρωπος και όχι ένας «βιονικός πολιτικός» που γνωρίζει τα πάντα.

Ο Μ. Σπανός υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, επιστροφή του κόσμου στην υπερηφάνεια, λύση στα προβλήματα, επιστροφή των νέων στην Κύπρο αλλά και επιστροφή στην κοινωνία όσων βρίσκονται στην Κύπρο.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πνεύμα της πολιτικής ζωής της Κύπρου είναι ακρωτηριασμένο, καθώς η οικονομική κρίση συνοδεύτηκε με μια τεραστίων διαστάσεων κρίση αξιών και ο κόσμος «εγκατέλειψε τα ιδανικά και πήγε στα δανεικά» [ΣΗΜ. Μάλλον δεν θα εννοούσε το ΑΚΕΛ γιατί το κόμμα του λαού δεν παίρνει δανεικά, μόνο μετρητά – και χωρίς απόδειξη!], όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν έφυγε ποτέ από την Κύπρο και ότι είναι καλός γνώστης τόσο της κοινωνίας, όσο του οικονομικού περιβάλλοντος και των προβλημάτων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μια «κοινωνικοοικονομική επανάσταση» που θα φέρει η εκλογή του και στη σύσταση ενός Υπουργικού Συμβουλίου που θα αποτελείται από έντεκα «ψημένους» τεχνοκράτες.

Για το ΑΚΕΛ και το Κυπριακό εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα έχει τις πιο καθαρές και σταθερές σχέσεις και δήλωσε ο ίδιος ότι είναι «φανατικά υπέρ της λύσης», αλλά και φεντεραλιστής, αφού πιστεύει ότι τα ομοσπονδιακά συστήματα είναι τα πλέον δημοκρατικά.

Τέλος, είπε ότι δεν προέρχεται από το κεφάλαιο, αλλά από την τάξη των ανθρώπων «που εργάστηκαν σκληρά και πέτυχαν», τονίζοντας ότι το καλοκαίρι συμπληρώνει 50 χρόνια δουλειά, καθώς εργάζεται από 13 ετών.

3 thoughts on “Μάικ Σπανός: Κακοήθη κύτταρα τα πολιτικά κόμματα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.