Πυρ ομαδόν κατά της Μέι, από το κόμμα της – Και φωνές για παραίτηση

Κορυφαία στελέχη των Συντηρητικών αρνούνται να εμφανιστούν στη βρετανική τηλεόραση έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα των εκλογών, όπως τονίζει το BBC. Πολλοί από τους Τόρις, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος όπως ο Μπόρις Τζόνσον, ο Φίλιπ Χάμοντ και ο Ντέιβιντ Ντέιβις, δεν δέχονται αιτήματα για να δώσουν συνεντεύξεις.

Η σιωπή αυτή έρχεται καθώς αρκετοί Συντηρητικοί έχουν δηλώσει ότι η Μέι θα πρέπει να παραιτηθεί μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα. Αν και οι Συντηρητικοί βγαίνουν πρώτο κόμμα στη Βουλή, δεν θα κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Ήδη πάντως η Άνα Σόμπρι, βουλευτής των Συντηρητικών, δήλωσε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να σκεφτεί τη θέση της έπειτα από μια «φριχτή» προεκλογική εκστρατεία.«Βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, είναι μια καταπληκτική και πολύ ταλαντούχα γυναίκα και δεν αποφεύγει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις, όμως τώρα πρέπει προφανώς να σκεφτεί τη θέση της», δήλωσε η Σόμπρι στο BBC.

«Η Τερέζα άφησε το στίγμα της σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία, αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως κάνει πάντα, και το γνωρίζω ότι θα το κάνει και για τη διαχείριση αυτής της εκστρατείας», τόνισε.

Συγκρατημένος ο Μπόρις Τζόνσον

Από την πλευρά του ο Μπόρις Τζόνσον μετά την ανακοίνωση των exit poll τόνισε την ανάγκη οι Συντηρητικοί να κάνουν περισσότερα για να ακούσουν τις ανησυχίες των πολιτών.

Πολλοί αναμένουν ότι αποτέλεσμα τω εκλογών για γίνει η αφορμή για τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας να διεκδικήσει την ηγεσία των Τόρις. Ο ίδιος όμως εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος. «Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε τα αποτελέσματα αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ακούσουμε τις ανησυχίες των πολιτών», τόνισε μετά την ανακοίνωση των exit poll τονίζοντας παράλληλα ότι όσοι τον ψήφισαν θέλουν να απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα και λέγοντας ότι θα αφιερώσει εκ νέου τον εαυτό του στο να τους φροντίσει.

Πάντως στα παραπάνω ονόματα που θεωρούνται πιθανά να θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία των Τόρις πρέπει να προστεθεί και αυτό της υπουργού Εσωτερικών Αμπερ Ραντ.

«Οι τρεις λόγοι που έχασε η Μέι»

Τρία πράγματα κόστισαν στην Τερέζα Μέι την αυτοδυναμία, κατά το κόμμα της, σύμφωνα με το Spectator. 

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το Spectator, στα κεντρικά γραφεία των συντηρητικών υπάρχει η αίσθηση ότι τρία πράγματα κόστισαν στους Τόρις την αυτοδυναμία.

Πρώτον, το γεγονός ότι οι Βρετανοί ήρθαν αντιμέτωποι με τη λιτότητα. Με τους Τόρις να βάζουντ ο θέμα του ελλείμματος στο τραπέζι, μη έχοντας όμως πλάνο να το ισορροπήσουν μέσα στην επόμενη πενταετία και μη μπορώντας να απαντήσουν στον Κόρμπιν που υποσχόταν περισσότερα χρήματα παντού.

Δεύτερον, υπήρξε μια αντίδραση για το Brexit. Αυτοί που ψήφισαν να παραμείνει το ΗΒ στην ΕΕ γύρισαν την πλάτη στους Τόριδες σε αυτές τις εκλογές.

Τρίτον, αποδείχθηκε ότι η Τερέζα Μέι δεν ήταν αυτό που θεωρούσαν οι ψηφοφόροι ότι ήταν.

>>> Δυό γυναίκες θα κυβερνήσουν την Μεγάλη Βρετανία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.