Έφηβες μουσουλμάνες με μαντήλα κάνουν την Ινδονησία να χορεύει στους ρυθμούς της μέταλ

Όταν ακούει κανείς τον όρο «μέταλ μουσική», το πιθανότερο είναι ότι του έρχονται στο μυαλό μαυροφορεμένοι απόγονοι των Βίκινγκς με μακριά μαλλιά και γενειάδες που χτυπιούνται στον ρυθμό της ηλεκτρικής κιθάρας, του μπάσου και των ντραμς. Ελάχιστοι θα σκέφτονταν μια παρέα έφηβων μουσουλμάνων κοριτσιών από την Ασία που φορούν μαντήλα.

Το συγκρότημα «Voice of Baceprot» ή «VoB» έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Ινδονησία και έρχεται να σπάσει τα στερεότυπα για τις νεαρές μουσουλμάνες. Σύμφωνα με τον Guardian, όλα άρχισαν όταν η τριμελής παρέα των κοριτσιών άκουσε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο είδος μουσικής πριν από περίπου τρία χρόνια. Η Φίρντα, η Έουσι Σίτι και η Γίντι, όλες 16 ετών, έφτιαξαν το δικό τους μέταλ συγκρότημα και ταξιδεύουν σε όλη την χώρα για να παίξουν την μουσική τους.

«Ερωτεύτηκα την μέταλ από την πρώτη στιγμή που την άκουσα. Έμοιαζε τόσο επαναστατική», δήλωσε η Φρίντα, προσθέτοντας ότι αγαπά την μουσική των like Slipknot, Rage Against the Machine και Lamb of God.

«Πολλοί πιστεύουν ότι η μέταλ μουσική είναι σατανική και εμείς τους δείχνουμε μια άλλη πλευρά της», εξηγεί η Έρζα Σάτια που διδάσκει μουσική στα κορίτσια.

Βέβαια, δεν έχουν όλοι αποδεχτεί το γεγονός ότι τρία νεαρά κορίτσια στην Ινδονησία παίζουν ένα τόσο εναλλακτικό είδος μουσικής. Όσο η φήμη των VoB εξαπλώνεται και ο αριθμός των θαυμαστών τους ανεβαίνει, το ίδιο συμβαίνει και με τους επικριτές τους. Οι 16χρονες έχουν αρχίσει να δέχονται μηνύματα μίσους και απειλές, όμως δεν πρόκειται να αφήσουν τον φόβο να της σταματήσει από αυτό που κάνουν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s