Οι Τούρκοι έποικοι είναι πλέον περισσότεροι από τους τουρκοκύπριους στα κατεχόμενα

Πλειοψηφία Τούρκων στα κατεχόμενα επιδιώκει το καθεστώς μέσα από τις μαζικές «πολιτογραφήσεις». Όπως αναφέρεται στα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, στόχος του κατοχικού καθεστώτος είναι ο αριθμός των ατόμων που θα λάβουν την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους να φτάσει τις 130 χιλιάδες.

Αριθμός όχι τυχαίος αφού μετά από μια τέτοια κίνηση οι Τούρκοι που θα έχουν λάβει την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους θα είναι περισσότεροι από τους Τουρκοκύπριους. Σύμφωνα με κάποια στοιχεία που έχουν δοθεί, ο πληθυσμός στα κατεχόμενα είναι σήμερα στις 220 χιλιάδες.

Δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» αναφέρει ότι το καθεστώς των κατεχομένων παραχωρεί επί καθημερινής βάσεως 80-100 «υπηκοότητες».

Σύμφωνα με τον ηγέτη του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν, οι ενέργειες αυτές γίνονται κατ’ εντολή της Άγκυρας και συγκεκριμένα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Ο Ιζέτ Ιζτζιάν υποστήριξε πως το ΑΚΡ έδωσε εντολή όπως δοθεί «υπηκοότητα» σε 27 χιλιάδες άτομα. Ανέφερε περαιτέρω ότι στόχος της «συγκυβέρνησης» των κατεχομένων είναι να αυξηθεί «ο αριθμός των Τούρκων ψηφοφόρων από 105 σε 120 χιλιάδες». Αυτός ο αριθμός θα επιτευχθεί εάν δοθούν άλλες 25 έως 30 χιλιάδες. Κάτι που στη «συγκυβέρνηση» των κατεχομένων πιστεύουν ότι θα τους δώσει πλειοψηφία.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες για το Κυπριακό ο κ. Ιζτζιάν είπε πως ο αριθμός που δόθηκε από τον «πρόεδρο» σ’ ότι αφορά τα άτομα με τουρκοκυπριακή «υπηκοότητα» ήταν 220 χιλιάδες. Με τη μαζική παραχώρηση «υπηκοοτήτων» ο αριθμός αυτός ανήλθε στις 250 χιλιάδες. Οι αριθμοί αυτοί, ανέφερε ο κ. Ιζτζιάν, δυναμιτίζουν τις προσπάθειες στο Κυπριακό και δημιουργούν προβλήματα. 

Στα κατεχόμενα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα «Κίπρις», δημοσιοποιούν καθημερινά στοιχεία ατόμων που έχουν πάρει την «ταυτότητα» του ψευδοκράτους. Χθες η «Κίπρις» δημοσίευσε τα ονόματα άλλων 29 ατόμων, διαφόρων ηλικιών, στα οποία έχουν δοθεί υπηκοότητες. Τα ονόματα αυτά καταγράφονται στην «επίσημη εφημερίδα» του ψευδοκράτους και στη συνέχεια τα μέσα ενημέρωσης τα αναδημοσιεύουν.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.