ΠτΔ: H Kύπρος θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας

Στις εξαίρετες σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας και τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τους λαούς των δύο χωρών αναφέρθηκε ψες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στο 12ο Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, στη Λεμεσό. 

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο να διαβιβάσει τη βαθιά του εκτίμηση προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Ντιμίτρι Μεντβιέντεφ.

Επεσήμανε επίσης τους στενούς και εξαίρετους δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλους τους τομείς, σημειώνοντας ότι η συνεργασία αυτή εκτιμάται τα μέγιστα από την Κυπριακή Κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου.

Πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του στη Ρωσική Ομοσπονδία το 2015 αποτέλεσε ορόσημο για τις σχέσεις των δύο χωρών καθώς και για την περαιτέρω εμβάθυνση τους σε όλους τους τομείς.

Εξέφρασε επίσης την ευχή μετά την πρόσκληση που απηύθυνε θα υπάρξει ανταπόδοση της επίσκεψης του από τη Μόσχα ώστε μελετηθούν νέοι τομείς αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε ακόμα τη δράση της ρωσικής κοινότητας στην Κύπρο και τη μεγάλη τους συμβολή στα κυπριακά δρώμενα, εκφράζοντας εκτίμηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που επιδεικνύει η ρωσική κοινότητα στην Κύπρο για την κυπριακή οικονομία.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος στη Ρωσία, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για τη στάση αρχών που τηρεί η Ρωσία στο Κυπριακό.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s