Τουρκικά ΜΜΕ: «Σύνδεση» κατεχομένων με δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα

Με πέντε «μεγαλύτερους αδερφούς» (σσ abi στα τούρκικα) της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETÖ) συναντήθηκε σε ξενοδοχείο στα κατεχόμενα και πήρε την εντολή να σκοτώσει τον Ρώσο Πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, ο Τούρκος αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων, Μεβλούτ Μερτ Αλτίνμπας.

Σύμφωνα με την τουρκική Σαμπάχ που αναδημοσιεύεται από τ/κ ιστοσελίδες, η έρευνα του Εισαγγελέα Άγκυρας έχει εντοπίσει ότι ένας από τους πέντε «μεγάλους αδερφούς» ζει στα κατεχόμενα. Πριν συναντηθεί με τους πέντε στο πεντάστερο – όπως αναφέρεται – ξενοδοχείο στα κατεχόμενα, εντοπίστηκε επίσης ότι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μέσω της υπηρεσίας “Face Time”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εντοπίστηκαν στο τηλέφωνο, τον υπολογιστή και αλλού του Αλντίνμπας, η προετοιμασία της δολοφονίας άρχισε στις 15 Νοεμβρίου 2016.

Να σημειωθεί ότι η δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη έγινε στις 19 Δεκεμβρίου 2016 στα εγκαίνια έκθεσης στο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης στην Άγκυρα.

Στο μεταξύ, πριν 10 περίπου ημέρες ο τ/κ Τύπος είχε γράψει ότι η «αστυνομία» είχε συλλάβει 14 άτομα ως μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν σε εφόδους που έκανε σε σπίτια στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με άλλο τ/κ δημοσίευμα εκείνων των ημερών, μετά την κάθοδο στα κατεχόμενα ειδικών από την Τουρκία, έχει καταρτιστεί κατάλογος πέραν των 100 ατόμων, οι οποίοι θεωρούνται στα κατεχόμενα ύποπτοι ως μέλη της FETÖ και δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.