Πατριαρχείο Αντιόχειας: Zητά τη συνδρομή Κύπρου για προστασία Χριστιανών

Τη συνδρομή της Κύπρου και της ΕΕ ώστε να παρασχεθεί βοήθεια για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς και για τον εντοπισμό των δυο Επισκόπων του Πατριαρχείου Αντιοχείας, των οποίων αγνοείται η τύχη, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο Πατριάρχης Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννης, σε συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τρίτης, στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας «κατά τη συνάντηση, στην οποίαν παρευρέθηκαν τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο Πατριάρχης Αντιοχείας ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συμβάλει έτσι ώστε μέσω και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρασχεθεί βοήθεια για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών στην περιοχή οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλους κινδύνους και σοβαρά προβλήματα επιβίωσης».

Προστίθεται ότι «ζήτησε επίσης τη συνδρομή της ΕΕ και της Κύπρου στο θέμα που αφορά τον εντοπισμό των δύο Επισκόπων του Πατριαρχείου Αντιοχείας των οποίων η τύχη αγνοείται».

«Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το Πατριαρχείο», αναφέρεται.

Ενημέρωσε επίσης τον Πατριάρχη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s