Οι τρεις χώρες επιταχύνουν τις κοινές ενέργειες για τον αγωγό EastMed

«Ο αγωγός EastMed θα είναι μία επανάσταση»- Νετανιάχου

Η ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα σε Κύπρο, Ισραήλ και Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα Πέμπτη οι ηγέτες των τριών χωρών στη Θεσσαλονίκη.

Σε διμερές, αλλά και σε τριμερές επίπεδο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Ισραήλ συζήτησαν περιφερειακά ζητήματα και θέματα στρατηγικής.

Τα θέματα που απασχόλησαν την τριμερή σύνοδο κορυφής είναι, ανάμεσα σε άλλα, το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, η οικονομία-ανάπτυξη με έμφαση στην καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την επιχειρηματικότητα των νέων και τα νέα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης, η ενέργεια, περιλαμβανομένων των θεμάτων του EastMed, του Euro-Asia Interconnector και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι τηλεπικοινωνίες και το περιβάλλον περιλαμβανομένων των ζητημάτων της διαχείρισης υδάτινων πόρων, του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.

Σε δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε πως οι τρεις χώρες επιταχύνουν τις κοινές ενέργειες για τον αγωγό EastMed, o οποίος θα ενώνει την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ με την Ευρώπη. Όσον αφορά το Κυπριακό, τόνισε για ακόμη μία φορά πως η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες Αναστασιάδη που γίνονται για εξέρευση λύσης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ανέφερε πως η ΕΕ υποστηρίζει έμπρακτα την κατασκευή του EastMed. Επίσης, ενημέρωσε όπως είπε, τους δύο Πρωθυπουργός για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τόνισε πως τόσο η Ελλάδα, όσο και το Ισραήλ εξέφρασαν τη στήριξή τους στις προσπάθειες για την εξέρευση μίας βιώσιμης λύσης. «Προσδοκώ στην επόμενή μας συνάντηση που θα γίνει στην Κύπρο, το τελευταίο τρίμηνο του 2017», είπε καταλήγοντας.

«Ο αγωγός EastMed θα είναι μία επανάσταση», δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου.

>>> Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός για τον ηρωισμό των Ελλήνων-Η αληθινή Ιστορία του Μητροπολίτη και του Δημάρχου Ζακύνθου το 1943

2 thoughts on “Οι τρεις χώρες επιταχύνουν τις κοινές ενέργειες για τον αγωγό EastMed

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.