Το ΑΚΕΛ τερμάτισε το διάλογο με Μ.Σπανό

Μία… ανάρμοστη σχέση τελείωσε… Ο Μάικ ΔΕΝ ήταν αρκετά καπιταλιστής για τους… “αριστερούς”!

Άντε στο καλό Μιχάλη και να μην μας ξεχνάς με τις επιχορηγήσεις…

Συνήλθε εκτάκτως η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ για να εξετάσει τις εξελίξεις σχετικά με την επιλογή του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2018, αφού η υποψηφιότητα του Μάικ Σπανού δεν βρίσκεται πια στο τραπέζι.

Όπως δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στην παρουσία και του κ. Σπανού, «φάνηκε ότι υπήρχαν θέματα στα οποία οι προσεγγίσεις ήταν τέτοιες που δεν μας επέτρεψαν να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό μας οδήγησε να τερματίσουμε το διάλογο». Ο Μάικ Σπανός είπε ότι «από κοινού αποφασίσαμε να τερματίσουμε την προσπάθειά μας».

Οι δηλώσεις Αντρου Κυπριανού

Οι επόμενες Προεδρικές Εκλογές είναι πολύ κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον και την προοπτική της Κύπρου και του κυπριακού λαού. Έχουμε πλήρη επίγνωση των προσδοκιών του λαού μας. Ξέρουμε ότι αναμένει από εμάς πολιτική πρόταση που θα κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για λύση του Κυπριακού, θα δώσει διέξοδο από τα κοινωνικό-οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του λαού, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για προοδευτική μεταρρύθμιση της κοινωνίας και αποφασιστική αντιμετώπιση των φαινομένων διαπλοκής και διαφθοράς. Πρόταση που θα συσπειρώνει γύρω της ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και θα μπορούσε να καταστεί νικηφόρα.

Μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, ένα μεγάλο κομμάτι και πέραν του χώρου του ΑΚΕΛ, περιμένει με αγωνία [!!!] την απόφαση του Κόμματος μας γιατί καμία από τις υπόλοιπες υποψηφιότητες δεν εκφράζει τις προσδοκίες του. Δεν μπορεί να απαντήσει στην αγωνία και στην ανάγκη η Κύπρος να γυρίσει σελίδα. Θέλει να απαλλαγεί από μια διακυβέρνηση που ανέλαβε χίλιες δεσμεύσεις προεκλογικά και τις ακύρωσε μετεκλογικά. Να απαλλαγεί από μια διακυβέρνηση που παίζει προεκλογικά παιχνίδια με τη λύση του κυπριακού και προωθεί πολιτικές για τους λίγους και όχι για τους πολλούς.

Έχοντας συναίσθηση αυτού του βάρους αναλάβαμε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια την πρωτοβουλία για διάλογο με προσωπικότητες και ομάδες πολιτών έτσι ώστε να ακούσουμε και να συνθέσουμε μαζί τους προγραμματικές συμφωνίες και πολιτικές συγκλίσεις που θα εξυπηρετούσαν τους πιο πάνω στόχους.

Η προσπάθεια ήταν να στηρίξουμε έντιμη και ικανή ανεξάρτητη υποψηφιότητα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα πιο πάνω και να οδηγήσει την Κύπρο μπροστά.

Φτου! Έκανα λάθος κι έβαλα μαυροκόκκινη γραβάτα και τους προσέβαλα… Το κόκκινο δεν χρειαζόταν!

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αναπτύξαμε διάλογο με τον Μιχάλη Σπανό.  Ένα έντιμο και ικανό άνθρωπο με τον οποίο κατ΄αρχήν συμφωνήσαμε στο Κυπριακό και σε βασικά κοινωνικο-οικονομικά θέματα. Επεκτείνοντας τη συζήτηση και επιχειρώντας να ολοκληρώσουμε και να συγκεκριμενοποιήσουμε το πλαίσιο της συμφωνίας μας φάνηκε ότι υπήρχαν ζητήματα στα οποία οι προσεγγίσεις μας ήταν τέτοιες που δεν μας επέτρεψαν να καταλήξουμε στο αμοιβαία επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με εντιμότητα και ειλικρίνεια, όπως αρχίσαμε το διάλογο αποφασίσαμε από κοινού να τον τερματίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω το Μιχάλη Σπανό για το ήθος, την εντιμότητα και την ειλικρίνεια με την οποία συζήτησε μαζί μας όλο αυτό το διάστημα. Οι δρόμοι μας δεν χωρίζουν. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η σχέση θα συνεχιστεί σε στέρεες βάσεις.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον κόσμο ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ανάπτυξης συνεργασιών με όλους όσοι έχουν διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα για να πάει η Κύπρος μπροστά. Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε το δημοκρατικό διάλογο μέσα στο Κόμμα και μέσα στην κοινωνία συζητώντας με πλήρη διαφάνεια και σεβασμό σε όλες τις απόψεις. Επαναβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι το ΑΚΕΛ είναι Κόμμα πλέρια δημοκρατικό, το οποίο συζητά, κάνοντας κοινωνούς στις συζητηςεις και στις ζυμώσεις τους ανθρώπους του.  Με δύναμη του τη συλλογικότητα προχωρά πάντα μπροστά. Θα συνεχίσουμε τις εσωκομματικές συζητήσεις και σύντομα θα παρουσιάσουμε την πρόταση μας στον κυπριακό λαό.

Ο Μάικ Σπανός ευχαρίστησε την ηγεσία του ΑΚΕΛ που τον επέλεξε ως υποψήφιο και ανέφερε πως «ήταν τιμή για μένα που το ιστορικό κόμμα αυτό  ανέπτυξε έντονο προβληματισμό για στήριξη της υποψηφιότητάς μου. Δυστυχώς, φάνηκε ότι υπήρχαν ζητήματα στα οποία είχαμε διαφορετικές προσεγγίσεις με αποτέλεσμα να μην καταλήξουμε. Από κοινού αποφασίσαμε να τερματίσουμε την προσπάθειά μας. Ήρθα εδώ σαν φίλος και φεύγω πιο φίλος».

Γιάννης Νησιώτης “Φ”

>>> Μάικ Σπανός: Κακοήθη κύτταρα τα πολιτικά κόμματα

2 thoughts on “Το ΑΚΕΛ τερμάτισε το διάλογο με Μ.Σπανό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.