Οι ιστορικοί αποκάλυψαν νέες πληροφορίες για το τι συνέβη με τις λεσβίες κατά τη ναζιστική περίοδο

Ένας ερευνητής εξέτασε τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν οι ομοφυλόφιλες στο ναζιστικό καθεστώς στη Γερμανία – και τα ευρήματά του είναι μάλλον αναπάντεχα.

June 1937: Young German women of the Hitler Youth Movement stand in line as they check their equipment at a vacation camp in the German Alps.

Ο Samuel Clowes Huneke, υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, εξέτασε τέσσερα αρχεία της αστυνομίας από τη δεκαετία του 1940 που αφορούσαν στις παραβιάσεις των νόμων για τις σχέσεις του ιδίου φύλου – οι οποίες ποινικοποίησαν τις ομοφυλοφιλικές πράξεις μεταξύ ανδρών.

Η γερμανική αστυνομία διερεύνησε οχτώ γυναίκες ως μέρος τεσσάρων υποθέσεων στις αρχές της δεκαετίας του 1940. Αλλά καμία από τις γυναίκες δεν διώχτηκε για τις σχέσεις του ίδιου φύλου και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τιμωρήθηκαν.

Ο Huneke κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το καθεστώς είχε μια «αναπάντεχη έλλειψη ενδιαφέροντος» όσον αφορά στην γυναικεία ομοφυλοφιλία.

Αναφερόμενος στoν τρόπο δράσης της αστυνομίας, είπε:

«Το γεγονός ότι ήταν τόσο επιεικείς στην παρακολούθηση κάθε λεπτομέρειας του νόμου σε αυτές τις περιπτώσεις – προτείνει ένα επίπεδο ανοχής»

Ο Huneke διαπίστωσε ότι πολλές ομοφυλόφιλες ζούσαν σε γενικές γραμμές κανονικά τη ζωή τους, μερικές μάλιστα για αρκετά χρόνια, προτού να καταγγείλει κανείς κάτι στην αστυνομία. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο πώς αντιλαμβανόταν το φύλο τότε:

«Το φύλο είναι ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο οι ομοφυλόφιλες δεν διώχθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Αλλά απλώς και μόνο επειδή υπήρχε ανοχή για την γυναικεία ομοφυλοφιλία δεν σημαίνει ότι επετράπη σε αυτές τις γυναίκες να έχουν αξιοζήλευτες ζωές».

Πηγή: Independent

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s