Ο Άιντε φόρεσε την κυπριακή στολή και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς!

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, χόρεψε μαζί με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στη νεκρή ζώνη στην οδό Λήδρας στο κέντρο της Λευκωσίας.

Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ντύθηκε «Κύπριος» χθες και χόρεψε μαζί με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στη νεκρή ζώνη στην οδό Λήδρας στο κέντρο της Λευκωσίας. Ο κ. Έιντε πήγε στη Λήδρας, φόρεσε το γιλέκο της παραδοσιακής κυπριακής στολής και χόρεψε στους ήχους των παραδοσιακών τραγουδιών.Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε μιλώντας στο κόσμο χαρακτήρισε την παρούσα φάση στο κυπριακό, εξαιρετικά σημαντική.

Χθες και προχθές είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της διάσκεψης που θα αρχίσει στις 18 Ιουνίου στο θέρετρο Γκραν Μοντάνα στην Ελβετία.

Αναφέρθηκε στην δέσμευση και των δύο ηγετών για λύση του Κυπριακού  και όπως είπε, «τώρα δουλεύουμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο», ώστε οι ευαισθησίες της κάθε πλευράς να γίνουν σεβαστές. Όπως είπε ο κ. Έιντε, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να δουν τη διάσκεψη στην Ελβετία ως το τελικό παιχνίδι επειδή και οι δύο πλευρές λένε ότι υπάρχουν κάποια θέματα που μπορούμε να κάνουμε μόνο στο τέλος. «Λοιπόν, καλωσορίσατε στο τέλος, όχι με την αρνητική έννοια, αλλά αυτή είναι η ώρα να το κάνετε αυτό. Αυτό είναι ακριβώς τι συζητάω με τους ηγέτες και λέω με χαρά ότι επιβεβαίωσαν ότι αυτή είναι και η δική τους κατανόηση».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.