Ο επαγγελματίας εκτελεστής που πήγε στην Κύπρο από το Λονδίνο για συμβόλαια θανάτου αλλά …σκοτώθηκε σε θανατηφόρο

Το 2006 ακόμη ένας νέος αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο. Πρόκειται για τον Ανδρέα Μάριου, 39 ετών, Αγγλοκύπριο, τέως από τη Λάρνακα,  ο οποίος εργαζόταν ως delivery boy στη Λεμεσό.. Ήταν 24 Σεπτεβρίου 2006 …ο Μάριου οδηγούσε την μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του στη λεωφόρο Αμαθούντος στη Λεμεσό. Σε κάποια στιγμή επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί βίαια με όχημα. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Ένα θανατηφόρο δυστύχημα που έβγαλε λαβράκι για την Κυπριακή αστυνομία. Το θύμα του τροχαία δυστυχήματος είχε στην κατοχή του ένα τσαντάκι. Μέσα σ’ αυτό, έκπληκτοι οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε ένα έμφορτο πιστόλι τύπου Taurus Brazil, αριθμό φυσιγγίων και αριθμό κινητών τηλεφώνων. Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα για το ποίος ήταν τελικά ο Ανδρέας Μάριου.

Ο βαλλιστικός έλεγχος στο έμφορτο πιστόλι Taurus Brazil ταυτοποιήθηκε με κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φόνου των Κλέωνα Παπαδόπουλου και Χρίστου Λεβεντόπουλου. Οι 2 άνδρες έπεσαν νεκροί από σφαίρες αγνώστου στην είσοδο γνωστού ξενοδοχείου στον παραλιακό της Λεμεσού. Η αστυνομία θεώρησε ότι εξιχνίασε το φόνο και στη συνέχεια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μάριου ήταν επαγγελματίας εκτελεστής.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα όπου διέμενε στην οδό Καμελίας στη Λεμεσό, η αστυνομία εντόπισε 2 αυτόματα πυροβόλα όπλα, 1 πιστόλι τύπου Zastava, αριθμό σιγαστήρων, γεμιστήρων, φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, κινητών τηλεφώνων, καρτών κινητής τηλεφωνίας και ποσότητα ναρκωτικών. Εντόπισε επίσης φωτογραφίες με πρόσωπα που όπως εκτιμήθηκε τότε από την αστυνομία, θα αποτελούσαν «στόχο» του όπως όλα έδειχναν, επαγγελματία εκτελεστή. Στο διαμέρισμα του εντοπίστηκαν και χάρτες καθώς και σχέδια διαδρομών.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης η αστυνομία διαπίστωσε ότι το θύμα του θανατηφόρου δυστυχήματος, το οποίο προέκυψε ως επαγγελματίας εκτελεστής, διατηρούσε διαμερίσματα τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λάρνακα.

Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα στη Λευκωσία εντοπίστηκε επίσης αθλητική τσάντα η οποία περιείχε ένα αυτόματο όπλο τύπου Uzi, γεμιστήρα, και αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. Εντοπίστηκαν επίσης φωτογραφίες των Αντώνη Φανιέρου, Αλέξη Μαυρομιχάλη και Jonathan Lester.

Oι 2 εκ των 3 είχαν γίνει στόχος εγκληματικών στοιχείων και στο παρελθόν, ενώ για τον Jonathan Lester η αστυνομία κατείχε πληροφορίες ότι εμπλεκόταν σε εγκληματικές ενέργειες και απελάθηκε καθώς θεωρήθηκε εγκληματικό στοιχείο.

Πηγή: reporter.cy

One thought on “Ο επαγγελματίας εκτελεστής που πήγε στην Κύπρο από το Λονδίνο για συμβόλαια θανάτου αλλά …σκοτώθηκε σε θανατηφόρο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.