«Μετά τον ξυλοδαρμό μου ήθελα να σκοτώσω το Αλεξούι. Πριν δεν τον μισούσα»

Συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας σε σχέση με τον κατ’ ισχυρισμό ξυλοδαρμό του Μάριου Χριστοδούλου άλλως «Μπένης» στον ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ του ΑΠΟΕΛ τον Νοέμβριο του 2014.

Κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία ο Μπένης ο οποίος είναι παραπονούμενος, αντεξετάστηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης των 4 κατηγορουμένων, οι οποίοι είναι ο  Αλέξης Μαυρομιχάλης και τρεις φίλοι του.

Μεταξύ άλλων, ο παραπονούμενος παραδέχθηκε ενώπιον δικαστηρίου ότι έτρεφε μίσος για το Αλεξούι μετά τον ξυλοδαρμό του και ότι ήθελε να τον σκοτώσει αφού αυτός και οι φίλοι του τον «διέλυσαν».

Κατά την αντεξέταση του, ο Μπένης μίλησε για το βράδυ του ξυλοδαρμού, ισχυριζόμενος  ότι αρχικά δέχθηκε επίθεση από τους 3 εκ των κατηγορουμένων ενώ στη συνέχεια έφθασαν στο σημείο άλλα περίπου 15-20 άτομα, μεταξύ των οποίων και το Αλεξούι, ο οποίος μαζί με άλλο ένα πρόσωπο τον χτυπούσαν ενώ ήταν στο έδαφος, και οι υπόλοιποι «κοιτούσαν το θέαμα».

Όπως ανέφερε στην συνέχεια λιποθύμησε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς όμως να αναφέρει γιατί ήταν τραυματισμένος ενώ στη συνέχεια έδωσε κατάθεση και κατονόμασε τους κατηγορούμενους τους οποίους, όπως ισχυρίστηκε, αναγνώρισε. Επίσης ισχυρίστηκε ότι «έσπασε ο δίσκος μου. Έκανα επεμβάσεις και έκανα 8 μήνες να περπατήσω. Μου έλεγε ξέρω τι κάνεις και που πάς.»

Ο ξυλοδαρμός του το κίνητρο του για το τετραπλό φονικό

Ερωτηθείς από τον δικηγόρο του Αλέξη Μαυρομιχάλη, Άντρο Πελεκάνο, εάν είχε διαφορές με τον κατηγορούμενο, ο Μπένης ανέφερε ότι «πριν πάει στο εξωτερικό, το 2014, είχαμε φιλικές σχέσεις. Μετά επειδή αθωώθηκα σε μια υπόθεση οι σχέσεις μας άρχισαν να είναι εχθρικές. Δεν είχα τίποτα μαζί του, αυτός είχε. Πριν τον ξυλοδαρμό μου δεν είχα πρόβλημα. Μετά όμως είχα. Με διέλυσαν».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μαυρομιχάλη αναφέρθηκε στην απόπειρα φόνου εναντίον του πελάτη του με ρουκέτα έξω από την οικία του τον Φεβρουάριο του 2016, όπου ο παραπονούμενος του ανέφερε ότι είχε συλληφθεί ως ύποπτος για το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ωστόσο στη συνέχεια αθωώθηκε.

Στη συνέχεια η αντεξέταση του Μπένη επεκτάθηκε στο τετραπλό φονικό και την παραδοχή του η οποία έφερε την ισόβια κάθειρξη του ενώ σε αυτό το σημείο ισχυρίστηκε ότι το κίνητρο του ήταν ο ξυλοδαρμός στο οίκημα του ΑΠΟΕΛ και ότι τον παρότρυνε άλλο πρόσωπο, το οποίο είχε διαφορές με το Αλεξούι.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του δικηγόρου του Αλέξη Μαυρομιχάλη ότι σκότωσε και την Σκεύη (θύμα του τετραπλού φονικού) ο ίδιος ανέφερε «Πήγα να σκοτώσουμε τον Φάνο μαζί με άλλα δυο άτομα. Δεν ήξερα ποιοι ήταν εκεί. Λάθος μου. Για αυτό παραδέχθηκα. Μετάνιωσα.»

Δικηγόρος: Γιατί σκοτώσατε την Σκεύη;

Μπένης: Δεν την σκότωσα. Εγώ ήρθα σε επαφή για να σκοτώσουμε το Φάνο. Εγώ δεν ήξερα τι έγινε εκεί και εάν επεθάναν 20 πλάσματα.»

Δικηγόρος: Παραδεχτήκατε ότι θα σκοτώνατε και τον Αλέξη.

Μπένης: Μάλιστα. Μετά τον ξυλοδαρμό μου είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Με διέλυσαν.

Δικηγόρος: Άρα αυτό ήταν το κίνητρο σας;

Μπένης: Μάλιστα.

Επίσης ο παραπονούμενος ανέφερε ότι ο Φάνος Καλοψιδιώτης ήταν στόχος αφού ήταν ο «σπόνσορας» της εγκληματικής τους οργάνωσης και ήταν αυτός, όπως ισχυρίστηκε, που έβαζε πρόσωπα να τον σκοτώσουν ενώ ερωτηθείς εάν παραδέχεται την οργάνωση των δολοφονιών αυτός απάντησε «όχι την οργάνωση. Εγώ ήμουν στην μέση για κάποιον άλλο».

Μαρτυρία αστυνομικού ότι ζήτησε ανταλλάγματα

Ο παραπονούμενος ανέφερε ότι το κίνητρο του για την εμπλοκή του στις δολοφονίες ήταν ο ξυλοδαρμός του και οι διαφορές που είχε το Αλεξούι με το άλλο πρόσωπο που τον παρότρυνε, το όνομα του οποίου δεν ήθελε να αναφέρει στο δικαστήριο, επισημαίνοντας ότι ακούστηκε στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας όπου δικάζεται το τετραπλό φονικό και ότι το γνωρίζουν και οι ίδιοι.

Στη συνέχεια ο Μπένης ρωτήθηκε γιατί μετά την παραδοχή του δεν αποκάλυψε στην αστυνομία όσα ανέφερε ότι θα αποκάλυπτε, με τον ίδιο να αναφέρει ότι «δεν μου ζητήθηκε ακόμα. Μου ζητήθηκε να πω κάτι άλλο που δεν ήταν η αλήθεια και δεν το έπραξα. Μου είπαν θα έρθουν να με ξαναδούν και δεν ήρθαν».

Ωστόσο ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη υπέβαλε στον παραπονούμενο ότι μαρτυρία αστυνομικού αναφέρει ότι «μετά την καταδίκη σας θέλατε να συνάψετε συμφωνία και να παραμείνετε στην φυλακή για 5 – 6 χρόνια και σας ανέφερε ότι δεν κάνουν συμφωνία».

Ακολούθως ο παραπονούμενος δέχθηκε ερωτήσεις και για την υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών που αφίχθηκαν στην Κύπρο πριν το τετραπλό φονικό για να δολοφονήσουν το Αλεξούι και άλλους δυο φίλους του, χωρίς όμως να δίνει απαντήσεις αφού το δικαστήριο του ανέφερε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Μπένης ανέφερε επίσης ότι «μετάνιωσα και πληρώνω τα λάθη μου. Εκτίω ποινή φυλάκισης» ενώ ερωτηθείς αφού το κίνητρο του για τη δολοφονία Καλοψιδιώτη ήταν ο ξυλοδαρμός του στο οίκημα του ΑΠΟΕΛ γιατί δεν σκότωσε και τους υπόλοιπους που βρίσκονται στο εδώλιο, ο ίδιος απάντησε «καλά, εν να σκοτώσω όλο τον κόσμο;».

Οι δικηγόροι και των 4 κατηγορουμένων αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζει ο παραπονούμενος, αναφέροντας ότι οι σκοποί του είναι αλλότριοι λόγω μίσους που εκτρέφει για αυτούς και για αυτό ήταν εμπλεκόμενος στις σχεδιαζόμενες δολοφονίες ενώ αμφισβήτησαν την κατάθεση του και ότι τα τραύματα που ισχυρίζεται ότι υπέστη, είναι λόγω πτώσης του από σκάλες και ουδέποτε οι κατηγορούμενοι τον χτύπησαν.

Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για τις 28 Ιουνίου στις 11 το πρωί.

>>> Ο επαγγελματίας εκτελεστής που πήγε στην Κύπρο από το Λονδίνο για συμβόλαια θανάτου αλλά …σκοτώθηκε σε θανατηφόρο

2 thoughts on “«Μετά τον ξυλοδαρμό μου ήθελα να σκοτώσω το Αλεξούι. Πριν δεν τον μισούσα»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.