ΣΤΑΧΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ 20/06/2017

Το τελευταίο μίλι τους… για νομιμοποίηση του Πέντε Μίλι

ΕΝΑ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ σκηνικό έχει στηθεί με νομιζόμενη μαεστρία. Επιχειρεί να πείσει εαυτούς και αλλήλους ότι επίκειται το… τέλος! Ότι όντως απέμεινε το… τελευταίο μίλι! Δεν χρησιμοποιεί καν στις δηλώσεις το… χιλιόμετρο. Προτίμησε το… μίλι! Χωρίς καν να υποψιάζεται, η εν λόγω μαεστρία, ότι η προτίμησή της απλώς ξύνει την πιο επώδυνη μνήμη του Πέντε Μίλι… Το οποίο είναι πάντα παρόν. Σαν μαχαίρι που στριφογυρίζει σαδιστικά κι ανελέητα, σαράντα τρία χρόνια, στην αιμάσσουσα πληγή, από εκείνο το πρωινό του Σαββάτου της αποφράδος 20ης Ιουλίου 1974…

ΝΟΜΙΖΕΙ, η νομιζόμενη μαεστρία, ότι τα προϊόντα της σύνολης πολιτικής των Ηττημένων Μυαλών που ηγεμονεύουν επί 43 χρόνια έχουν ήδη διαθέσει το «άπαν των δυνάμεών» τους. Κι ότι έμεινε το… τελευταίο μίλι, για να παραδώσουν επιτέλους ολόκληρη την Κύπρο στο Πέντε Μίλι της 20ης Ιουλίου 1974: Να νομιμοποιήσουν διά των ελληνικών υπογραφών τα αποτελέσματα, τα προϊόντα και τα «τετελεσμένα» της τουρκικής εισβολής – κατοχής:

– ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ της κρατικής υπόστασης της Κύπρου στη διζωνική τουρκική συγκυριαρχία.

– ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την διζωνική Ε.Κ.Ο. («Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία»), υπό τον έλεγχο της Τουρκίας:

– ΜΕΣΩ των «ισοτίμως συνεταίρων και συνιδιοκτητών» του προαλειφόμενου να καταστεί «Συνιδρυτικό Συνιστών Κράτος» κατοχικού Ψευδοκράτους της Τουρκίας στα σκλαβωμένα από τον Αττίλα ελληνικά εδάφη της Κύπρου.

Τ Ο  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ξανά στη… Γενεύη, μεταξύ Αττίλα-1 και Αττίλα-2, Αύγουστο 1974, με τον Κάλαχαν της Βρετανίας, τον Γκιουνές και τον Ντενκτάς της Τουρκίας (και τον… Κίσινγκερ των ΗΠΑ στο τηλέφωνο), σε βάρος του Γλαύκου Κληρίδη της ήδη καθημαγμένης Κύπρου.

– ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ, μετά, με τον Μακάριο το 1977, με τον Κυπριανού το 1979, τον Βασιλείου από το 1988, ξανά με τον Κληρίδη ως το 2003, ύστερα με τον Τάσσο, κατόπιν με τον Χριστόφια κι απ’ το 2013 το επιχειρούν ως «το τελευταίο μίλι» τους, με τον Αναστασιάδη…

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, στην ουσιωδέστερη ουσία του, το προετοιμαζόμενο, από την εν λόγω μαεστρία, Κρανς Μοντάνα στα… περίχωρα της Γενεύης, της 28ης Ιουνίου 2017: Το… τελευταίο μίλι για να υπογράψουν οι Έλληνες (η Λευκωσία και η Αθήνα) τη νομιμοποίηση και τα προϊόντα του Πέντε Μίλι της 20ης Ιουλίου 1974.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ σήμερα [19/6/17] το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο των ανέκαθεν Ηττημένων Μυαλών (με το «ορθό» ή μη «περιεχόμενο»), υπό την προεδρία του από το 2004 πιο… Αναν-ιστή ΠτΔ. Προθυμότερου από 11.2.2014 για παράδοση της κρατικής υπόστασης στην Ε.Κ.Ο. της τουρκικής συγκυριαρχίας. Για να επαναλάβουν οι συνεδριάζοντες τα μηδενικής αποτελεσματικότητας (επί παντός) λογύδριά τους.

ΑΛΛ’  ΟΜΩΣ ο λαός, η πλειοψηφία του λαού, και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔηΣυ, του ΑΚΕΛ, του ΔηΚο, της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας, της Αλληλεγγύης, των Οικολόγων και η πλειοψηφία της πλειοψηφούσας πάντων Αποχής, μαζί με τους, όσους απέμειναν, αντικατοχικούς Τουρκοκύπριους, επιμένουν στην ανατροπή του Πέντε Μίλι:

– ΣΤΗ διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

– ΣΤΗΝ απόκρουση και απόρριψη κάθε είδους – έστω και του ελάχιστου – ελέγχου της Τουρκίας επί της Κύπρου.

ΣΥΝΕΠΩΣ, το Κρανς Μοντάνα της 28ης Ιουνίου 2017 θα πρέπει με μαεστρία να σχεδιαστεί ώστε να αποτελέσει, επιτέλους, το… πρώτο μίλι του… παραμελημένου επί 43 χρόνια αντικατοχικού αγώνα. Σχεδιασμένου συνειδητά για να ψήσει το ψάρι στα χείλη της Τουρκίας. Και όλων των… μαέστρων της.

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της ΚΔ πάει στην Ελβετία όχι σαν Πρόεδρος αλλά σαν ιδιώτης, που κανένας δεν τον έδωσε τέτοια εντολή και τέτοιο δικαίωμα σαν ιδιώτη, για να καταλύσει την ΚΔ!

Βρήκα ένα άρθρο στο διαδίκτυο με τίτλο «Η Κύπρος μας: Ορατότης μηδέν», μέσω του οποίου, ο συγγραφέας του κάμνει έκκληση στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της ΚΔ να επέμβει και να σταματήσει τον Αναστασιάδη, ειδικά, και το κομματικό κατεστημένο της Κύπρου γενικά, από την κατάλυση της ΚΔ την οποία αποπειρώνται. Σας αφήνω να το διαβάσετε, όσοι δεν το κάνατε ήδη.

Η ουσία του πράγματος είναι ότι ο Αναστασιάδης, σαν (κακή τη μοίρα) Πρόεδρος της ΚΔ, παρανομεί, όταν:

α) αποποιείται το αξίωμα που επεδίωξε και με την ψήφο της πλειοψηφίας του Κυπριακού Λαού έλαβε (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…) και υποβιβάζει εαυτόν σε επίπεδο «ηγέτη» της Ελληνικής Κοινότητας, τουτέστιν μουχτάρη

β) διαπραγματεύεται την κατάλυση της ΚΔ και αντικατάσταση της με οποιοδήποτε άλλο μόρφωμα, σαν ιδιώτης (προσέξετε: Στην αποφασισμένη ήδη διάσκεψη, δεν πάει σαν Πρόεδρος της ΚΔ!!! Δεν τον αποδέχονται σαν τέτοιο οι τούρκοι, οι εγγλέζοι, οι αμερικάνοι (ακούσατε τις δηλώσεις της πρέσβειρας;) και οι ΟΗΕδες..) και

γ) αποδέχεται τετελεσμένα επί του εδάφους τα οποία προκλήθηκαν από παράνομες, εγκληματικές, ένοπλες, βίαιες ενέργειες τρίτου κράτους, της Τουρκίας.

Όλοι οι Πρόεδροι της ΚΔ, μηδενός εξαιρουμένου, από του Μακαρίου μέχρι και του σημερινού Αναστασιάδη, εγκλημάτησαν και εγκληματούν, παραβιάζοντας το Σύνταγμα της ΚΔ και παρεβίασαν τον όρκο που έδωσαν αναλαμβάνοντας το αξίωμα του Προέδρου, ορκιζόμενοι αγώνα για αποκατάσταση/διατήρηση της κυριαρχίας και ακεραιότητας της ΚΔ.

Βάσει του Συντάγματος της ΚΔ οι Τούρκοι Κύπριοι, σαν κοινότητα, αποτελούν συστατικό της ΚΔ. Αυτή τους την ιδιότητα την αποποιήθηκαν μόνοι τους! Και από πάνω προσποιούνται και τα θύματα! Παρόλ’ αυτά όμως τίποτε δεν τους δίνει το δικαίωμα να αρπάζουν και να σφετερίζονται τα σπίτια και τις περιουσίες των συμπολιτών τους Ε/Κ, με οποιαδήποτε πρόφαση, πολύ δε περισσότερο, σε κανένα Πρόεδρο, το Σύνταγμα δεν δίνει το δικαίωμα άμεσα ή έμμεσα, να συζητά την νομιμοποίηση της τέτοιας παρανομίας, με οποιαδήποτε δικαιολογία.

Η κυριαρχία της ΚΔ είναι μία και αδιαίρετη! Και καμία κοινότητα δεν έχει το δικαίωμα να την σφετερίζεται μονομερώς σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας της Δημοκρατίας που είναι το σύνολο της νήσου Κύπρου, με τα βουνά, τις θάλασσες, τον εναέριο χώρο και την ΑΟΖ της.

Τα πιο πάνω δεν χρειάζεται να είναι κάποιος νομικός για να τα γνωρίζει. Πάς σε ένα βιβλιοπωλείο, αγοράζεις το Σύνταγμα της ΚΔ και τα βρίσκεις ΟΛΑ γραμμένα εκεί μέσα. Και δεν γίνεσαι αυτόματα σοφός. Αλλά γνωρίζεις ποιος είναι ο καταστατικός χάρτης του κράτους σου. Και όταν κάποιοι απατεώνες με παραπλανητικά συνθήματα καταλαμβάνουν την εξουσία του κράτους σου υποσχόμενοι απαλλαγή από την τούρκικη κατοχή και τον εποικισμό και στην συνέχεια με τις πράξεις τους καθημερινά και συστηματικά αποδεικνύουν πως πάνε να το ξεπουλήσουν σε ξένα συμφέροντα και να σε καταντήσουν δουλοπάροικο, αντί να παριστάνεις την οργανική προέκταση κάποιου καναπέ τρώγοντας και πίνοντας ανέμελος σαν λωτοφάγος στοιβάζοντας λίπη, ξεσηκώνεσαι και τιμωρείς τους προδότες και τους απατεώνες! Έτσι κάνουν οι κανονικοί άνθρωποι! Τα ζώα συμπεριφέρονται αλλιώτικα…

Πάει ο Αναστασιάδης στην Ελβετία, παρόλο που του λένε γιατί τον πάνε εκεί, για να λύσει αυτή την φορά το Κυπριακό. Και μάλιστα εκείνος ο ελεεινός που αποδέχεται σαν μεσολαβητή, ο ανεκδιήγητος Νορβηγός, μας είπε πως υπάρχουν περισσότερες από μια αλήθειες! Τουτέστιν, η αλήθεια της εισβολής, έχει την αντίστοιχη της. Ήταν και «ειρηνευτική επιχείρηση» για να γλυτώσουν τους «κομμουνιστές» και τους Τ/Κ από την σφαγή! Η αλήθεια της προσφυγοποίησης του ενός τρίτου των Ελλήνων της Κύπρου, έχει τον αντίποδα της! Εγκαταλείψαμε μόνοι μας, επειδή έτσι μας κατέβηκε, τα σπίτια και τους τόπους μας! Οι αλήθεια και οι τάφοι των χιλιάδων δολοφονημένων και αγνοουμένων Ε/Κ, από Τ/Κ και τον τούρκικο στρατό έχει και αυτό την άλλη του αλήθεια. Την δολοφονία από ατιμώρητους πράκτορες των αμερικανοεγγλεζοτούρκων (εοκαβήτα) μερικών δεκάδων Τ/Κ, απλά για να είμαστε εμείς μόνιμα αποστομωμένοι και «ένοχοι»: «Εκάμαμεν τζιαι εμείς πολλά…»!!!

Με αυτές τις προϋποθέσεις και με αυτό το σκεπτικό, που το αποδέχτηκε, ο Πρόεδρος της ΚΔ πάει στην Ελβετία όχι σαν Πρόεδρος αλλά σαν ιδιώτης, που κανένας δεν τον έδωσε τέτοια εντολή και τέτοιο δικαίωμα σαν ιδιώτη, για να καταλύσει την ΚΔ! Υπάρχει πουθενά στο Σύνταγμα θεσμοθετημένο αξίωμα «ηγέτης της Ε/Κ κοινότητας»; Όταν ζητούσε την ψήφο μας και εσείς που τον ψηφίσατε του την δώσατε, σας την ζήτησε για να γίνει «ηγέτης της Ε/Κ Κοινότητας» ή Πρόεδρος της ΚΔ;

Αυτά κάνει ο Αναστασιάδης! Και εμείς ακόμα δεν εξεγερθήκαμε! Και εμείς ακόμα τον/τους ακούμε απαθείς! Και κάποιοι λένε πως ο Κυπριακός Λαός, θα απορρίψει την όποια «λύση» στο δημοψήφισμα! Αλλά, αν δεν το ακούσατε, ο Κυπριακός Λαός, άρχισε να μεμψιμοιρεί! Δεν θέλει την ευθύνη να αποφασίσει ο ίδιος αν θα αποδεχτεί ή θα απορρίψει την προδοσία που σχεδιάζει το κομματικό κατεστημένο της Κύπρου με επικεφαλής αυτή την φορά τον Αναστασιάδη. Να υπογράψει την συμφωνία, λένε οι καλοί μας συμπατριώτες, ο ίδιος ο Αναστασιάδης! Οι ίδιοι δεν θέλουν να το κάνουν! Τον Αναστασιάδη, γιατί τον έκαναν, λένε, Πρόεδρο;

Πέρασε δηλαδή η πρόστυχη, υστερόβουλη προπαγάνδα του ΔΗΣΑΚΕΛ, πως ο μακαρίτης Τάσος Παπαδόπουλος ήταν και ευθυνόφοβος που έδωσε στον Λαό το δικαίωμα να αποφασίσει το 2004 ο ίδιος! (Βέβαια για το δημοψήφισμα του 2004, και ο Τάσος έκανε το αδιανόητο: συμφώνησε (και εκείνος) να ψηφίσουν και οι έποικοι…). Αυτό όμως δείχνει και το γιατί μας κυβερνά σήμερα ο Αναστασιάδης. Επειδή σαν Λαός είμαστε εντελώς ανεύθυνοι!

Αν λοιπόν δεν μας αρέσουν αυτά που μηχανεύονται εις βάρος μας, μια και μόνο μία είναι η λύση: Να γίνουμε πληροφορημένοι και υπεύθυνοι πολίτες!!! Αν δεν το κάνουμε σήμερα, αύριο να μην κλαίμε για το βίαιο και άγαρμπο ξύπνημα μας…

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Υ.Γ. Διαβάστε και το άρθρο του κ. Μάριου Ευρυβιάδη “Λεηλατούν τα πάντα”.

Προς Αναθέτας

ΙΔΟΥ, λοιπόν, που εκείνο το βλακώδες και προβοκατόρικο:

– Έχουμε ανάγκη Προέδρου λύσης!

που… λειτούργησε στις δύο προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις, τώρα… συγκεκριμενοποιείται.

Δεν θα μπορούσε να… τριτώσει επειδή και οι πλέον χοντροκέφαλοι συνειδητοποίησαν πόσο προβοκατόρικη ήταν η επίκληση του «προέδρου λύσης», αφού… σήμαινε πως ούτε η θητεία Βασιλείου ή η δεκαετία Κληρίδη, ούτε η δεκαετία των Χριστόφια – Αναστασιάδη ήταν προεδρικές περίοδοι αφιερωμένων – και ικανών – προέδρων που να… ήθελαν λύση!

Έτσι:

Επειδή – τώρα – έχει ξεκαθαρίσει – και – αυτή η προβοκάτσια, δηλαδή: Όταν λεν οι οπαδοί της… όποιας λύσης ότι ψάχνουν για «πρόεδρο λύσης» εννοούν ότι πρέπει να βρουν εκείνον τον… κατάλληλο για πρόεδρο που – είτε από άγνοια ή ασχετοσύνη, είτε από… ποδκιαντραποσύνη – να είναι έτοιμος και πρόθυμος να (προσ)υπογράψει ό,τι τεθεί ενώπιόν του σαν «λύση».

Έτσι, μάλιστα! Προς βεβαιότητα, όμως, της επιλογής και διασφάλιση της προθυμίας του υποψηφίου ότι θα ανταποκριθεί στον ρόλο του (προσ)υπογραφέα που θα του ανατεθεί, (προ)απαιτείται η γραπτή του δέσμευση.

Πάλιν τρίβονται οι πολιτικο-κομματικοί της επιλεκτικής μνήμης στη βέρκα του βοσκού – ή, πιο σωστά, στη γραφίδα του ξύστη της μνήμης:

Και ποίος, αλήθεια, των υποψήφιων προέδρων τήρησε – και μετεκλογικά – τις υποσχέσεις του ή τις γραπτές δεσμεύσεις του; Τι θα πρωτοθυμηθούμε; Τα παλαιότερα «μίνιμουμ προγράμματα» του… μάξιμουμ αναξιοκρατικού διαμοιρασμού που κατέληξε σε… εκπαραθυρώσεις από το τρένο της εξουσίας, ή τα νεότερα των ετερόκλητων συγκλίσεων που μάς έσυραν στη – σύνολη – χρεοκοπία;

Εν πάση περιπτώσει, τουλάχιστον αυτή τη φορά, λόγω ξετσιπωσιάς και τελικών αποκαλύψεων, η προβοκάτσια του:

– Έχουμε ανάγκη Προέδρου λύσης!

με τη σφραγίδα της πλειοψηφίας των… εθνοσυμβούλων, συνοδεύεται και με την… επεξήγηση:

– Έχουμε ανάγκη Προέδρου… ΔΙΑΛΥΣΗΣ! – της Κυπριακής Δημοκρατίας!…

  Γ. Σέρτης 

Ο αγωγός, που δεν θέλει η Τουρκία και οι νεόδουλοι

Μου έκανε εντύπωση την περασμένη Παρασκευή, κυρίως ως επαγγελματία του Τύπου, όταν βλέποντας το πρωί τις εφημερίδες διαπίστωσα ότι η μία δεν είχε ούτε μία λέξη στην πρώτη της σελίδα για ένα ζήτημα που εμείς είχαμε κρίνει ως πάρα πολύ σημαντικό. Και η κάλυψη που έδινε στις εσωτερικές σελίδες ήταν όση και η κάλυψη που θα έδινε σε ένα ελάχιστου ενδιαφέροντος θέμα. Ήταν η συνάντηση στη Θεσσαλονίκη του Προέδρου Αναστασιάδη και των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ και οι σημαντικές αποφάσεις που πήραν. Κυρίως, για μένα, η σημασία που έδωσαν στον σχεδιαζόμενο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed.

Με προβλημάτισε η δημοσιογραφική εξαφάνιση του θέματος. Και πέρα από τον αντι-επαγγελματισμό των συναδέλφων μου, με προβλημάτισε κυρίως το γεγονός ότι αυτή η εξαφάνιση του θέματος δεν αφορά μόνο τη δημοσιογραφική αντίληψη, αλλά έχει πολιτικές διαστάσεις πολύ επικίνδυνες για την Κύπρο. Και το σχολιάζω γιατί ίσως να εκφράζει και μια μερίδα πολιτών και πολιτικών, που παίζουν, στον βαθμό που τους αναλογεί, ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Κύπρου ή στις προσπάθειες διασφάλισης μέλλοντος. Γιατί; Γιατί η θέσπιση στρατηγικών συμμαχιών με γειτονικές χώρες, προπάντων με το ισχυρό Ισραήλ, και με δεδομένη την επιρροή του στις πανίσχυρες ΗΠΑ, αλλά και στην περιοχή μας, θα έπρεπε να είναι εθνικός στόχος.

Αυτό, όμως, φαίνεται να ενοχλεί όσους έχουν ήδη πάρει την απόφαση ότι η Κύπρος πρέπει να συνεργαστεί με την Τουρκία, πρέπει μάλλον να πέσει στην αγκαλιά της Τουρκίας και να εγκαταλείψει όποιαν άλλη προσπάθεια, όπως, ας πούμε, την προσπάθεια να ισχυροποιήσει τη θέση της ως ανεξάρτητο κράτος. Έχουν συνειδητά αποφασίσει ότι το μέλλον της Κύπρου είναι να μετατραπεί σε ένα προτεκτοράτο, και πιστεύουν ότι έτσι οι νεοσουλτάνοι θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε εν ειρήνη και ευημερία, έστω και ως νεόδουλοι. Μια από τις διαδικασίες που επιθυμούν να επιβάλουν για να πραγματοποιηθεί αυτό το όραμα (το κοινό όραμα με τον Ακιντζί) είναι η σύνδεση του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου με τα τουρκικά συμφέροντα. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τη μεταφορά των κοιτασμάτων μέσω Τουρκίας. Διότι, η Τουρκία δεν έχει άλλο τρόπο, ούτε δικά της κοιτάσματα, για να παίξει οποιονδήποτε ρόλο στις ενεργειακές εξελίξεις.

Στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, οι τρεις χώρες συμφώνησαν ότι θα παρακολουθούν στενά και θα προωθήσουν το έργο του αγωγού EastMed, ο οποίος θα μεταφέρει το αέριο Ισραήλ και Κύπρου στην Ευρώπη μέσω Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας. Αυτό το σχέδιο βγάζει εντελώς από το σενάριο την Τουρκία ή, πάντως, την υποχρεώνει να αλλάξει πολιτική, να γίνει ειρηνική χώρα και εχέγγυος συνεργάτης, αν θέλει να συμμετέχει. Μάλιστα, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, μίλησε για «έργο που θα μπορούσε να αποτελέσει επανάσταση». Για εμάς, κυρίως, αυτός ο αγωγός είναι κορυφαία εξέλιξη. Αποδείχτηκε με ευρωπαϊκές έρευνες ότι είναι οικονομικά βιώσιμος και τεχνικά πραγματοποιήσιμος, εντάσσει στο πλέγμα της ενέργειας και την Ιταλία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση και καθιστά την Κύπρο βασικό παίκτη στην ενέργεια (βασικότερος θα είναι με τερματικό σταθμό στο Βασιλικό), εκεί που όλοι μας υποδεικνύουν ότι η ανίσχυρη Κύπρος με την Τουρκία στο κεφάλι της δεν θα μπορέσει ποτέ να αξιοποιήσει τα κοιτάσματά της. Όμως, αυτή η εξέλιξη μπορεί τελικά να μην αφήσει την Κύπρο μόνη της. Κυρίως, αν η Ευρώπη θεωρεί τα κυπριακά κοιτάσματα ως εγχώρια, δικά της δηλαδή, όπως αναφέρεται σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου («Πρέπει να επιδιωχθεί ενεργητικά η ανάπτυξη των εγχώριων πόρων συμβατικού φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκαν στην Κύπρο» – 25/10/2016).

Με αυτά τα δεδομένα είναι λογικό να σκέφτεται κάθε υγιώς σκεπτόμενος ότι δεν έχουμε και πολλές επιλογές επιβίωσης σαν αξιοπρεπείς άνθρωποι, παρά μόνο αν κάνουμε την προσπάθεια να επενδύσουμε σε κάθε δυνατότητα και ευκαιρία που προσφέρει το φυσικό αέριο. Ποιους ενοχλεί αυτό και δεν θέλουν ούτε καν να γίνει η προσπάθεια; Μόνο όσους αποφάσισαν ήδη να κάνουν την Κύπρο Χονγκ Κονγκ της Τουρκίας.

 Άριστος Μιχαηλίδης   

Ελευθεροστομίες

Καλή βδομάδα εύχομαι, φίλοι αναγνώστες, ενώ εισερχόμεθα εις το τρίτο εφταήμερο του Ιουνίου, ευρύτερα γνωστού και ως Πρωτογιούνη. Πρόκειται, κατά γενική ομολογία, για ένα μήνα που, αν μη τι άλλο, μας προσέφερε –ανελλιπώς σε κάθε εφταήμερό του– και μιαν έξυπνη έως απολαυστική ατάκα. Με αυτή την… ελπίδα, λοιπόν, αγαπητοί μου, θα πρέπει να αναμένουμε ότι και αυτή η εβδομάδα δεν θα είναι άμοιρη… ατακών και ότι, στην τελική, όλο και κάτι θα μας φέρει…

Ας κάνουμε, στο μεταξύ, τη σούμα μέχρι σήμερα:

Εν αρχή, είχαμε εκείνη τη διά στόματος Νικόλα –ένας είναι ο Νικόλας, οι υπόλοιποι είναι σκέττοι… Νίκοι– ως προς την τιμή των ζαρζαβατικών: «Σπουδαία τα λάχανα!»

Ακολούθησε… ατάκα, που λέμε, η ατάκα Παμπορίδη για τον Ιούδα, ο οποίος ήταν… μάρσον, παναπεί οι Ιούδες ήταν δύο! Και οι οποίοι, κατά τον υπουργό Υγείας, την τελευταία στιγμή δεν έδωσαν τα φιλιά της προδοσίας… Με αποτέλεσμα να μην πληροφορηθούμε κι εμείς αν όντως φιλούσαν ή όχι υπέροχα… Βεβαίως, με βάση το παλαιό σενάριο, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος δεν απήλθαν και δεν… απήγξαντο.

Η τρίτη εβδομάδα του Πρωτογιούνη έφερε και την υπ’ αριθμόν τρία ατάκα, η οποία – αν μη τι άλλο – έκανε τα χείλη μας να διασταλούν εκ γελώτων, ώστε να μη θυμίζουν καλαπόδιν του τσαγκάρη, που λέμε, και η οποία έλεγε: «Το προξενιό Άντρου – Μάικ διήρκεσε λιγότερο από όσο διαρκεί μια πρόωρη… εκσπερμάτωση!»

Και εισερχόμεθα σήμερα, φίλοι μου, στην τετάρτη βδομάδα Ιουνίου και τελούμεν εν αναμονή και της υπ’ αριθμόν τέσσερα ατάκας. Για την οποία ήδη υπάρχουν αρκετές γερές υποψηφιότητες, από τις οποίες θα επιλεγεί, προς το τέλος του εφταημέρου, η πιο επιτυχής, για τη βράβευσή της.

Ας τις μελετήσουμε λοιπόν: Πρώτη υποψηφιότητα: Η δήλωση της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Κύπρο: «Οι δύο συνομιλητές για το Κυπριακό θα απομονωθούν σε ένα ορεινό χωριό, από όπου δεν θα μπορούν να αποδράσουν». Εκτός, βέβαια, αν στο τέλος αποδειχθεί ότι δεν επρόκειτο περί ατάκας, αλλά περί… βεβαιότητος!

Η δεύτερη υποψηφιότητα, τώρα, που τη γεννά το προχτεσινό, αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Φ», σύμφωνα με το οποίο: «Οι Εγγλέζοι, σε συνεννόηση και συντονισμό με τον Άιντα, περνούν στα χέρια τους τη διαχείριση του Κυπριακού από δω και πέρα». Και η αναμενόμενη ατάκα, πασπαλισμένη από το διαχρονικό μίσος των Εγγλέζων εναντίον μας, θα είναι: «Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικοί μας θα ’στε».

Τέλος, θέλω να θέσω ως υποψήφιο για την ατάκα της εβδομάδας και το εξής: Όπως διαβάσαμε χτες, οι δυο πλευρές, όταν θα συναντηθούν στις 28 του μηνός, θα ανοίξουν τα χαρτιά τους. Οπωσδήποτε θα γίνει αυτό. Άλλωστε, ας μην ξεχνούμε ότι η συνάντηση θα γίνει σε ένα κρατίδιο με το όνομα… Βαλέ! Με τις προσπάθειες της κάθε πλευράς να κερδίσει την παρτίδα παρουσιάζοντας στο τραπέζι… φουλ του Ρήγα!

Δημήτρης Παπαδημήτρης

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ! 

1. Καταργεί χωρίς να έχει συνταγματικό δικαίωμα την Κυπριακή Δημοκρατία

2. Νομιμοποιεί την κατοχή.

3. Δημιουργεί μη κράτος προτεκτοράτο των «πάντων».

4. Χωρίς δική του άμυνα, χωρίς έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων του… χωρίς εσωτερική ασφάλεια (το αντίθετο θα ακολουθήσει σίγουρα).

5. Διχοτομεί την Ελληνική Κύπρο για πάντα και χωρίς προοπτική πραγματικής ενοποίησης.

6. Νομιμοποιεί δήθεν προσωρινά την παρουσία τουρκικού στρατού στην Κύπρο.

7. Με μία δήθεν τριμερή συμμαχία των εγγυητριών δυνάμεων που μετατρέπει για πάντα την Κύπρο σε επαρχία της τουρκίας.

8. Οικονομικά δημιουργεί ένα τέρας κράτος έρμαιο των τούρκων του οποίου θα δημευθεί το φυσικό του αέριο και ότι άλλο διαθέτει.

9. Επακόλουθο θα είναι σύντομα οι έλληνες της Κύπρου να μεταναστεύουν είτε ειρηνικά είτε μετά από για τον σκοπό αυτό μεθοδευμένες ή όχι φυλετικές συγκρούσεις με τους τούρκους έποικους.

10. Και άπειρα άλλα που μετατρέπουν την Κύπρο μη κράτος φρενοκομείο.

Ευριπίδης Μπίλλης

Η ανοχή μας στην πορνεία

Η Κυπριακή Αστυνομία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί «συνεργάτες» για να εξαρθρώνει κυκλώματα εμπορίας γυναικών, εφοδιάζοντάς τους με πλαστά χαρτονομίσματα για να αγοράζουν σεξουαλικές υπηρεσίες. Παρά την κατακραυγή, η Αστυνομία δεν βλέπει πουθενά το ηθικό ζήτημα που δημιουργεί η πρακτική αυτή και τις προεκτάσεις του στα θύματα σωματεμπορίας.

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS), με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης «να σταματήσει άμεσα την πρακτική σεξουαλικής συνουσίας συνεργατών της Αστυνομίας με γυναίκες στην πορνεία και να προχωρήσουν στην εξεύρεση άλλων πρακτικών για συλλογή αποδεικτικών στοιχειών, βασισμένων στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα των γυναικών».

Η Αστυνομία, ωστόσο, παρά τις πιέσεις της κοινωνίας των πολιτών και τις αντιδράσεις βουλευτών στο θέμα, δεν έχει τη βούληση και τη διάθεση να εξασφαλίσει με άλλους τρόπους τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, πέρα από το να ψάχνει χρησιμοποιημένα προφυλακτικά…

Στη συνείδηση του μέσου θεσμικού άρχοντα, η σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών παραμένει ένα αποδεκτό «πλαίσιο συναλλαγής» και ο νόμος εξακολουθεί να προστατεύει τους πελάτες, καθιστώντας τους υπεύθυνους μόνο αν είχαν την «εύλογη υποψία» ότι η γυναίκα που τους προσέφερε υπηρεσίες ήτανε θύμα εμπορίας και εξαναγκασμού.

Πώς όμως μπορούμε να μιλούμε για συναίνεση και ελεύθερη βούληση όταν ο μαστροπός ασκεί τον απόλυτο έλεγχο και ο πελάτης με τα λεφτά του καθορίζει το περιεχόμενο και τη φύση αυτής της συνεύρεσης; Μπορεί ποτέ η πορνεία να είναι οτιδήποτε πέρα από βία για μια γυναίκα; Μπορεί να λειτουργήσει ως κάτι λιγότερο από πυλώνας στήριξης της ανισότητας των φύλων στην κοινωνία συντηρώντας τα στερεότυπα για το γυναικείο σώμα και τη σεξουαλικότητα;

Η σωματεμπορία είναι το τρίτο πιο προσοδοφόρο οργανωμένο έγκλημα στον κόσμο, μετά τα όπλα και τα ναρκωτικά. Το «εμπόρευμα» δεν φθείρεται, δεν εξαντλείται και μπορείς να το πουλήσεις πολλές φορές πριν το αποσύρεις από την αγορά. Κάθε πελάτης που πληρώνει συντηρεί τη ζήτηση και ρίχνει ζεστό κι αφορολόγητο χρήμα στις τσέπες του οργανωμένου εγκλήματος. Όλα τα άλλα είναι ωραιοποίηση.

Τώνια Σταυρινού

Τί ψυχή θα παραδώσεις μωρή;

Αν ζει μέχρι το 2060, ο σημερινός πρωθυπουργεύων θα είναι περίπου 85 ετών και θα έχει καταφέρει να τον σκ@τοψυχάνε εν ζωή περισσότεροι απ’ όσοι το έκαναν για τον Επίτιμο.

Το λές και επιτυχία όλο αυτό.

Όπως επιτυχία είναι ένα πεπερασμένο κ@λοπαιδάκι να θέλει να δεσμεύσει τις επόμενες γενιές των ελλήνων μέχρι το 2060, με υποχρεωτικά πλεονάσματα πάνω από 2%, προκειμένου να τον αφήσουν στην καρέκλα του κανά δυό χρόνια ακόμα.

Το καλύτερο εδώ είναι ότι υπέγραψε πως αν υπάρξει πλεόνασμα πάνω απ’ το προβλεπόμενο, δεν θα πηγαίνει στην ανάπτυξη της χώρας, στις υποδομές, στο κοινωνικό κράτος κλπ, παρά θα αποπληρώνονται τα χρέη προς τους τοκογλύφους συντομότερα, δηλαδή με αυξημένες δόσεις.

Δηλαδή ο “αριστερός”  υπέγραψε πως στην ουσία μέχρι το 2060 δεν θα υπάρξει καμία ανάκαμψη στην χώρα, αφού όλοι οι πόροι πλην εκείνων που θα αρκούν ίσα-ίσα για να φυτοζωεί η χώρα θα πηγαίνουν στις τσέπες των “εταίρων” νεοναζιστών τοκογλύφων.

Και πανηγυρίζει!!!

Και όσοι από ‘μας δεν χειροκροτούν, στέκουν και τον κοιτάνε… Λαμπρά!!!

Ο ελληνικός λαός φορτώθηκε συντονισμένα από τους εταίρους απατεώνες και απ’ τους εγχώριους προδότες τις ζημιές και τα χρέη όχι μόνον των ελληνικών αλλά και των ξένων τραπεζών, τις “φούσκες” που οι κυβερνήσεις άφησαν να γιγαντωθούν προκειμένου να παρασύρουν τους λαούς σε μιά συνεχή κατανάλωση  και μιά κούφια ευμάρεια.

Η ελληνική αριστερά, ή τέλος πάντων οι απατεώνες που αυτοαποκαλούνται αριστεροί, κάνουν το μείζον έγκλημα να νομιμοποιούν την νεοφιλελεύθερη αγυρτεία, προκαλώντας αίσθημα ματαιότητας και ηττοπάθειας στον λαό, πως τάχα αφού δεν μπόρεσαν κι αυτοί που είναι “αριστεροί”, τότε δεν υπήρχε άλλη λύση.

Πρόκειται για χειρότερους προδότες απ΄ τους νεοφιλελεύθερους δεξιούς δωσίλογους, αφού αυτοί οι τελευταίοι δεν κρύβονται τουλάχιστον, έχουν την ειλικρίνεια να λένε ποιοί είναι και τί πρεσβεύουν, σε πλήρη αντιδιαστολή με τους pride “τραβεστί της αριστεράς” που κυβερνούν ερήμην οποιασδήποτε τσίπας και ηθικής.

Υπάρχει λύση; Υπάρχει.

Αλλά αυτός ο λαός δεν είναι άξιος να την διεκδικήσει.

Είναι άξιος μόνον γι αυτούς που τον κυβερνούν!..

Κώστας Μαντατοφόρος

ΠΟΤΕ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Τσιγγάνοι ουδέποτε υπήρξαν Έλληνες. Μπήκαν στη Νότια Ευρώπη γύρω στα 1450-1550 μΧ αρχικά στη Θράκη (στη Γκουμουρτζίνα). Οι μισοί Τσιγγάνοι στην Ελλάδα είναι εκ Βουλγαρίας, Σκοπίων, Τουρκίας, Καυκάσου, Ρουμανίας, Σερβίας, Βοσνίας, Ουκρανίας….

Οι Τσιγγάνοι είτε είναι εκ Αλβανίας και Ρωσίας είτε “εξ Ελλάδας” αναμιγνύονται μόνο μεταξύ τους και θεωρούν κοινό έθνος σε όλη την Ευρασία και Αφρική. Κυνηγάνε μόνο τα δικαιώματα, τις υπηκόοτητες, τα επιδόματα και την πλήρη ελευθερία να κλέβουν, να αρπάζουν, να λεηλατούν και να ζούνε εις βάρος των άλλων. Όπως ένας Τσιγγάνος της Ουγγαρίας δεν είναι Ούγγρος, όπως ένας Τσιγγάνος του Ιράν (Ντομ) δεν είναι Πέρσης έτσι και αυτοί εδώ στην Ελλάδα ουδέποτε υπήρξαν Έλληνες , ούτε στην ιστορία, ούτε στη θρησκεία, ούτε στη συνέιδηση, στα ήθη και έθιμα.Συγγενείς τους εθνικά, γλωσσικά και πολιτισμικά είναι οι σημερινοί Πουντζάμπι του ΒΔ Πουντζάμ στο Πακιστάν.

klm

Η γενιά της απόλαυσης

«Η γενιά της απόλαυσης»

Ελπίδα γυρεύω στον εαυτό μου

να βρώ τον ανήκεστο παλμό

οικτίρω τον Κυνικό εγωισμό μου

άθλιο μα υπαρκτό αλτρου·ι·σμό.

Όλοι εσείς ικέτες της ηδονής

μιας μυστήριας εκπνέουσας στιγμής,

κουτσές ψυχές μαζεμένες ένα κουβάρι

καλουπωμένα κορμιά που έχουν σαλτάρει,

στα νησιά μεθάτε με καβλόχορτο

στο σύνταγμα την επαύριο με κουτόχορτο.

Τόση αδυναμία σ’ αυτό το μεθύσι

κι άλλη τόση, στων γονιών σας το μπαξίσι;

Γενιά βαλτωμένη στην τρέλα σου

ο ήλιος φωτίζει μόνο τα σκέλια σου·

βγάλε τις τσίμπλες λοιπόν απ’ τά μάτια σου

κι άσε φώς να φωτίσει

τα βαθυστόχαστα σκοτάδια σου.

Φταίει ο ένας φταίει ο δείνα φταίει ο άλλος

ο γονιός σας κι ο αδερφός σας ο μεγάλος,

φταίω γώ και ο κακός σας ο φλάρος·

στην ανέμελη άνοια της ζωής σας

μαγαρίζετε πισώστρατα το κορμί σας.

Πού πήγαν οι εγκέφαλοι απ’ τ’ άδεια σας κρανία

και ρέπουν τα κορμιά σας στην ακολασία;

Θλίβομαι·

στην κνίσα των καμένων σας μυαλών

μπόχα, των οπιούχων σας χορών

ρήση, των ανύπαρκτών σας λογισμών.

Ε. Κ. Γιαννελάκης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.