Βανδαλισμοί από τους “γνωστούς άγνωστους” στο μνημείο του Κ.Μάτση

Βανδαλισμούς στο μνημείο του Κυριάκου Μάτση, παρά τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού Μεγάρου, καταγγέλλουν οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Σε ανακοίνωση αναφέρουν ότι οι δράστες, χρησιμοποιώντας λοστό και άλλα αντικείμενα, έχουν σπάσει τον υαλοπίνακα της εισόδου αίθουσας κάτω από το μνημείο προκαλώντας ζημιές και βεβηλώνοντας τον ιερό χώρο.

«Πέραν αυτών, στον χώρο του μνημείου και όχι σε ευδιάκριτα σημεία υπάρχουν ερωτικά μηνύματα τα οποία αποτελούν παραφωνία προς την ιερότητα του μνημείου» αναφέρεται.

Ο πρόεδρος των Συνδέσμων Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955 -59 Θάσος Σοφοκλέους και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. Ανδρέας Μαϊμαρίδης, κάκισαν την συμπεριφορά των  δραστών «και τόνισαν παράλληλα ότι ο ίδιος ο λαός οφείλει και πρέπει να υπερασπίζεται τα ιερά του μνημεία».

Μέλος της οικογένειας του Κυριάκου Μάτση παρατήρησε στον «Φ», πως δεν είναι νοητό να συμβαίνει κάτι τέτοιο έναντι του Προεδρικού και να μην γίνεται αντιληπτό.

Η οικογένεια σε συνεργασία με φορείς προωθεί τη μετατροπή του μνημείου σε μουσείο και αναμένεται ότι τα εγκαίνια θα τελέσουν από κοινού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Τα εγκαίνια του μουσείου αναμένεται να τελεστούν τον προσεχή Οκτώβριο. Στο μουσείο θα τοποθετηθούν προσωπικά αντικείμενα και συγγράμματα του Κυριάκου Μάτση.

Η οικογένεια βρίσκεται σε επαφή με το Τμήμα Δασών για την τοποθέτηση περίφραξης γύρω από το μνημείο.

Αντώνης Γ. Αντωνίου, “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.