Παπαδόπουλος: Αδέξιοι χειρισμοί του Αναστασιάδη εγκλώβισαν την ελληνοκυπριακή πλευρά

Για αδέξιους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, που εγκλώβισαν την ελληνοκυπριακή πλευρά στο έγγραφο Έσπεν Μπαρθ Άιντε, κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος. 

Σε δηλώσεις του στο εκλογικό του επιτελείο, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως όσα περισσότερα μαθαίνουμε για το έγγραφο Άιντε, τόσο περισσότερο, όπως ανέφερε, ανησυχούμε γιατί από τις πληροφορίες εξάγεται ξεκάθαρα ένα συμπέρασμα, «ότι ο κ. Άιντε επιδιώκει να επαναφέρει τις απαράδεκτες δομές του Σχεδίου Ανάν σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο ασφάλεια». 

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως αυτό που εισηγείται ο Άιντε είναι «εμείς να χάσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά οι εγγυήτριες δυνάμεις να κρατήσουν όλα τα οφέλη από τις Συνθήκες του ’60. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα καταργηθεί αλλά οι Άγγλοι θα κρατήσουν τις βάσεις τους και οι Τούρκοι θα κρατήσουν τις εγγυήσεις τους και τα επεμβατικά τους δικαιώματα», είπε, και σημείωσε πως αυτή είναι μια σπουδαία διευθέτηση για εκείνους και είναι καταστροφική για τον κυπριακό ελληνισμό.

Δυστυχώς, όπως είπε, «στην προσπάθεια του ο Νίκος Αναστασιάδης να κατασκευάσει το φύλο συκής το οποίο θα του επέτρεπε να πάει στην Ελβετία να συζητήσει το κεφάλαιο της ασφάλειας, με τους αδέξιους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς του εγκλώβισε την πλευρά μας σε ένα επικίνδυνο έγγραφο που αυτή τη στιγμή περιέχει απαράδεκτες πρόνοιες, απαράδεκτες διαπιστώσεις που ακόμα και η ίδια η κυβερνητική πλευρά προσπαθεί να αλλάξει μέσα από δικές τις ενστάσεις». 

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.