Στις 30 Ιουνίου στο Κραν Μοντάνα ο ΓΓ του ΟΗΕ

Στις 30 Ιουνίου αναμένεται να μεταβεί ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας  για τις εργασίες της διάσκεψης για την Κύπρο, ανέφερε στο ΚΥΠΕ καλά ενημερωμένη πηγή στα Ηνωμένα Εθνη.  

Παραμένει άγνωστο ωστόσο το διάστημα που ο κ. Γκουτέρες θα παραμείνει στις συνομιλίες και ποιος θα είναι ο βαθμός της συμμετοχής. Πάντως η ίδια πηγή προσδιόρισε τη διάρκεια αυτού του γύρου «κοντά στις 10 μέρες».

Σε σχέση με το πρόγραμμα της έναρξης, στις 28 Ιουνίου, σχεδιάζεται το πρωί να ξεκινήσουν οι εργασίες της διάσκεψης για την ασφάλεια και της εγγυήσεις, ενώ το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι συνομιλίες των δύο πλευρών για τα υπόλοιπα κεφάλαια.

Αναφορικά με τις συμμετοχές, η Ελλάδα και η Τουρκία θα εκπροσωπηθούν από τους υπουργούς Εξωτερικών, ενώ η Βρετανία από υφυπουργό.  Την ΕΕ θα εκπροσωπήσει στην έναρξη ο [φιλότουρκος] αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμμερμανς και στις 30 Ιουνίου θα έλθει η επίτροπος Εξωτερικών και Άμυνας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εστάλησαν στον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε οι παρατηρήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας πάνω στο κείμενο του κοινού εγγράφου που δόθηκε στα μέλη της διάσκεψης.

ΚΥΠΕ 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.