Συλλήψεις για σχέδιο δολοφονίας Μαυρομιχάλη – «Κελαήδησε» ο Μπένης

Η υπόσχεση του ισοβίτη Μάριου Χριστοδούλου, άλλως Μπένη [στο κέντρο], να συνεργαστεί με την Αστυνομία μετά την παραδοχή ενοχής και την καταδίκη του για τον τετραπλό φόνο στην Αγία Νάπα, δεν ήταν θεωρητική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε κατάθεση στους ανακριτές οι οποίοι ανέλαβαν την υπόθεση με τους Σέρβους εκτελεστές που είχαν έρθει στην Κύπρο πέρυσι τον Απρίλιο και επιβεβαίωσε τα στοιχεία που ήδη υπήρχαν, ενώ συμπλήρωσε και αρκετά κενά που δεν είχαν επιτρέψει τη διενέργεια συλλήψεων. Χθες εκδόθηκαν οκτώ εντάλματα σύλληψης και εκτελέστηκαν τα τρία.

Έβγαλαν άκρη

Η έρευνα που έκαναν οι ποινικοί ανακριτές, τους οποίους είχε διορίσει ο γενικός εισαγγελέας για τα θέματα διαφθοράς σε σχέση με τον τετραπλό φόνο και το φιάσκο με τους Σέρβους εκτελεστές, κατέδειξε πως η διαχείριση που είχε γίνει πέρυσι από μέλη της Αστυνομίας ήταν πλημμελής. Παράλληλα προέκυψε και το φιάσκο με το τηλεφώνημα στον εγκέφαλο των Σέρβων εκτελεστών από αστυνομικό της Interpol Κύπρου και οι εμπλεκόμενοι δεν έγινε κατορθωτό να συλληφθούν.

Στη βάση των εισηγήσεων του γενικού εισαγγελέα, ο αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ανέθεσε στον διευθυντή του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος αρχηγείου Χριστόφορο Μαυρομμάτη και σε δύο ακόμη αξιωματικούς να ερευνήσουν εκ νέου την υπόθεση με τους Σέρβους. Οι ανακρίσεις που έγιναν ξεκαθάρισαν το τοπίο και ταυτοποιήθηκαν όσοι εμπλέκονταν στη μίσθωση των εκτελεστών, που ήρθαν και έφυγαν όταν αποκαλύφθηκε ο λόγος της άφιξής τους στην Κύπρο. Καταλυτική υπήρξε η μαρτυρία του Μπένη ο οποίος γνώριζε από πρώτο χέρι τις λεπτομέρειες της υπόθεσης αφού μετείχε στον σχεδιασμό.

Οι οκτώ

Χθες, αφού προηγουμένως είχε ενημερωθεί ο γενικός εισαγγελέας και είχε δώσει οδηγίες, η Αστυνομία εξέδωσε οκτώ εντάλματα σύλληψης. Τα τρία εντάλματα που εκτελέστηκαν αφορούν έναν Τουρκοκύπριο, έναν Μαρωνίτη και έναν Σέρβο ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά. Καταζητείται επίσης ακόμα ένα άτομο που βρίσκεται στα κατεχόμενα και θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθεί στις ελεύθερες περιοχές μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα. Τα άλλα τέσσερα εντάλματα αφορούν Σέρβους, για τους οποίους θα εκδοθούν και διεθνή εντάλματα, ενώ θα ενημερωθεί και η Interpol ώστε να συλληφθούν και να μεταφερθούν στην Κύπρο. Οι τέσσερις Σέρβοι είναι μέλη εγκληματικής ομάδας που αναλαμβάνει συμβόλαια θανάτου έναντι αδρής αμοιβής. Τα αδικήματα τα οποία εξετάζει η Αστυνομία εναντίον των οκτώ είναι: Συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή και αποδοχή διάπραξης εγκλημάτων και παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλου όπλου. Τα αδικήματα έγιναν στη Λευκωσία τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2016.

Στόχος το Αλεξούι

Οι Σέρβοι εκτελεστές είχαν σκοπό να εκτελέσουν τον Αλέξη Μαυρομιχάλη (Αλεξούι) σε εστιατόριο στη Λευκωσία. Το σχέδιο, ωστόσο, διέρρευσε και οι εκτελεστές έφυγαν από τα κατεχόμενα όπως είχαν έρθει. Ωστόσο το συμβόλαιο δεν ακυρώθηκε, αλλά ο Αλέξης Μαυρομιχάλης έφυγε στο εξωτερικό και έτσι πήρε προτεραιότητα η δολοφονία του Φάνου Καλοψιδιώτη. Εντολέας των Σέρβων φέρεται να είναι άτομο που δεν βρίσκεται στη ζωή.

Στο βάθος αστυνομικοί

Στην όλη υπόθεση έχουν εμπλοκή και μέλη της Αστυνομίας που γνώριζαν για το σχέδιο. Οι αστυνομικοί φέρονται να συνεργάζονταν και με την ομάδα αυτών που ήθελαν τη δολοφονία του Μαυρομιχάλη, αλλά και με τα άτομα που αποτελούσαν στόχους του σχεδιαζόμενου εγκλήματος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μπένης έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες κατά του Μαυρομιχάλη, ενώ είχε συλληφθεί και για την απόπειρα με χρήση αντιαρματικού βλήματος. Αστυνομικές πηγές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο έκδοσης και νέων ενταλμάτων σύλληψης τις επόμενες ημέρες.

>>> Τετραπλό φονικό Αγ. Νάπας: «Ο Φάνος υποπτευόταν τον Βαλεντίνο»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.