ΑΚΕΛ: Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να απαλλαγούν από την Δεξιά και να κάψουν τις Δάφνες του Αγώνα της ΕΟΚΑ…

Το κόμμα δημιουργήθηκε και «μεγαλούργησε» επί αγγλοκρατίας, μέσα στην δυστυχία του Κυπριακού Λαού, το ίδιο θα «μεγαλουργήσει» και μέσα στην τουρκοκρατία!

Γράφει ο Ανδρέας Τ. Λουκάς

Δεν χρειάζεται νομίζω κάποιος να πιάσει την ιστορία του ΑΚΕΛ από την αρχή για να αποδείξει την τουρκοφιλία του κόμματος. Ας θυμίσουμε μόνο πως με την εκδήλωση του πραξικοπήματος των τούρκων εναντίον της ΚΔ τον Δεκέμβρη του 1963, έφυγαν από το πελατολόγιο του ΑΚΕΛ και της ΠΕΟ, πολλοί τούρκοι των οποίων η ζωή απειλείτο από την Ντεκτασική συμμορία και μάλιστα αυτοί κατέφευγαν και σε δημοσιεύσεις στις τούρκικες εφημερίδες για να αποδείξουν την «συμμόρφωση τους προς τας υποδείξεις» της ΤΜΤ! Τα γράφει ο Σπύρος Αθανασιάδης στο βιβλίο του ΤΜΤ…

Βέβαια το ΑΚΕΛ, για την απώλεια των πελατών του, δεν μέμφεται την ΤΜΤ και τον αιμοσταγή, πίσσα στα κόκαλα του, Ντενκτάς, αλλά τα θύματα τους: Εμάς τους Έλληνες, οι οποίοι δεν καθίσαμε να μας σφάξουν ν’ αγιάσουμε, αλλά με ό,τι έπεσε στα χέρια μας αντισταθήκαμε!

Το διαχρονικό μίσος της ΑΚΕΛικής ηγεσίας προς οποιονδήποτε δηλώνει Έλληνας και σε οτιδήποτε είναι Ελληνικό, είναι γνωστό! Το από πού ξεκινά αυτό το μίσος αξίζει να διερευνηθεί. Αλλά έτσι πρόχειρα, ας υπενθυμίσουμε την επίσκεψη αντιπροσωπείας των ΑΚΕΛικών, μεσούντως του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα όπου συναντήθηκαν με τον τότε ΓΓ του ΚΚΕ N.Ζαχαριάδη και ο οποίος τους παρότρυνε ν’ αρχίσουν αντιαποικιακό αγώνα εναντίον των Εγγλέζων στην Κύπρο για αντιπερισπασμό, για να δημιουργήσουν πρόβλημα στους Εγγλέζους οι οποίοι υποστήριζαν τον εθνικό στρατό της Ελλάδας εναντίον τους. Πράγμα που οι θρασύδειλοι κομμουνιστάδες της πλάκας στην Κύπρο δεν έκαναν, και όταν τον Αγώνα για την Ένωση τον ξεκίνησε η Δεξιά στην Κύπρο, εξεμάνησαν και τον πολέμησαν με όλα τα μέσα.

Όσοι έζησαν εκείνη την περίοδο, δεν ξεχνούμε τους ΑΚΕΛικούς, να χάνουν την γη κάτω από τα πόδια τους και από κει που ήλεγχαν την μέγιστη πλειοψηφία του πληθυσμού, με υποσχέσεις «κομμουνιστικού παραδείσου», να καταντούν κυνηγημένοι στην ημιπαρανομία. Πράγμα το οποίο ουδέποτε συγχώρεσαν στην Δεξιά και μάλιστα, μετά την ανεξαρτησία, έριχναν πάντοτε το βάρος τους υπέρ οποιουδήποτε φιλόδοξου, φτάνει να απέκλειαν την ενωτική Δεξιά από την εξουσία. Και όταν το 1974 αυτή η Δεξιά έπεσε στην παγίδα της χούντας και των Aμερικανών και συμμετείχαν στην εοκαβήτα και στο πραξικόπημα, η ΑΚΕΛική ηγεσία βρήκε την ευκαιρία για ολομέτωπη επίθεση φθοράς και εξουδετέρωσης της Δεξιάς.

Προσωρινά τα κατάφερε, αλλά σε κάποια στιγμή έκανε το λάθος να συμμαχήσει με τον Γλαύκο Κληρίδη [φώτο με τον Χριστόφια] για να φάει τον Σπύρο Κυπριανού. Τα κατάφερε ανεβάζοντας ένα πράκτορα των ξένων συμφερόντων στην εξουσία, πράγμα που φυσιολογικά έστρεψε τον Λαό εναντίον του και έφερε στην συνέχεια την μισητή του Δεξιά στην εξουσία με τον Γλαύκο Κληρίδη επικεφαλής της πολιτικοποιημένης πλέον εοκαβήτα. Χάθηκε για το ΑΚΕΛ τότε, μια δεκαετία αλλά πάλιν οργανώθηκε και ανέβασε  με τις ψήφους του, τον Τάσο Παπαδόπουλο στην εξουσία. Ο οποίος όμως τους χάλασε κυριολεκτικά την μανέστρα, απορρίπτοντας το σχέδιο Ανάν το οποίο δημιούργησαν και του φόρτωσαν, σε συνεργασία με την ακροδεξιά του Κληρίδη.

Αφού στην συνέχεια απέτυχαν παταγωδώς και να κυβερνήσουν και να λύσουν το Κυπριακό παρόλο που ανέβασαν τον ΓΓ τους [Χριστόφια] στην Προεδρία, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την μισητή τους Δεξιά και πάλιν στην εξουσία, με τον Νίκο Αναστασιάδη αυτή την φορά. Και τότε ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει να απαλλαγούν από την Δεξιά και να κάψουν τις Δάφνες του Αγώνα της ΕΟΚΑ πάνω στις οποίες κάποιοι ακόμα επαναπαύονται: Να την βοηθήσουν να αυτοκαταστραφεί. Να την σπρώξουν να κάμει το θανάσιμο αμάρτημα/ολίσθημα. Να εξευτελιστεί μπροστά στα μάτια του Κυπριακού Λαού ανεπανόρθωτα! Να τη σπρώξουν να παραδώσει την Κύπρο στην Τουρκία. Να γίνει μισητή! Και βασιζόμενοι πάνω στην άκρατη ανοησία και στις μωροφιλοδοξίες κάποιων σπιθαμιαίων (Αβέρωφ Νεοφύτου και συντροφία…), οι οποίοι υφάρπασαν τα ηνία της Δεξιάς, σπρώχνουν με όλη τους την δύναμη! Οι ίδιοι δεν νοιάζονται αν γίνουμε επαρχία της Τουρκίας. Πάντα τα είχαν καλά με τους Tούρκους και δεν νοιώθουν να απειλούνται από αυτούς ούτε κατά το ελάχιστο! Εξάλλου τα σπίτια και τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, όσοι από αυτούς είναι πρόσφυγες, τάκαναν ήδη χαλάλι στους έποικους και στους λινοπάμπακους. Το θέμα είναι, την προδοσία να την διαπράξει η Δεξιά! Γι’ αυτό και δεν επιδιώκουν να καταλάβουν την εξουσία με δικό τους υποψήφιο, γι’ αυτό και σπρώχνουν τον Αναστασιάδη να διαπράξει την προδοσία, πάση θυσία! Τώρα! Πριν τις εκλογές! Το δικό τους κόμμα δημιουργήθηκε και «μεγαλούργησε» επί αγγλοκρατίας, μέσα στην δυστυχία του Κυπριακού Λαού, το ίδιο θα «μεγαλουργήσει» και μέσα στην τουρκοκρατία!

Τα πιο πάνω δεν χρειάζονται καμία τεκμηρίωση! Συμβαίνουν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας. Στα μάτια εκείνων που βλέπουν βεβαίως. Εκείνων που βλέπουν π.χ. την βουλευτίνα του ΑΚΕΛ την Σκεύη Κουκουμά από την τηλεόραση να λέει με ειρωνεία και απαξίωση, «σιγά τον Αγώνα (της ΕΟΚΑ!) που κάνατε!» και την επίσης βουλευτίνα του ίδιου κόμματος να Ειρήνη Χαραλαμπίδου να ξιφουλκεί εναντίον όλων εκείνων «που θέλουν να ξεσπιτώσουν τα καημένα τα πλάσματα, ζάβαλι μου, τους έποικους, από τα σπίτια που ζουν τα τελευταία σαράντα χρόνια και έφτιαξαν εκεί την ζωή και την οικογένεια τους!», μεταξύ πλήθους πολλών άλλων.

Εκείνοι που ζουν στην κοσμάρα τους, με κάθε τρόπο επιδιώκουν την «στήριξη» του ΑΚΕΛ, για να «λύσουν» το Κυπριακό!!!

Καλά ξυπνητούρια!

4 thoughts on “ΑΚΕΛ: Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να απαλλαγούν από την Δεξιά και να κάψουν τις Δάφνες του Αγώνα της ΕΟΚΑ…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.