Αποφασισμένος για λύση δηλώνει ο κατοχικός ηγέτης …επίρριψη ευθυνών ο σκοπός τους

Αποφασισμένος για λύση του Κυπριακού στη Διάσκεψη του Κραν Μοντάνα δήλωσε κατά την επιστροφή του στα κατεχόμενα ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί κάνοντας λόγο και για τελευταίο σταθμό στην όλη διαδικασία. 

Σε δηλώσεις του στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου κατά την επιστροφή του από την Τουρκία ο κατοχικός ηγέτης δήλωσε ότι κατά τις «πολύ χρήσιμες και εποικοδομητικές» επαφές του στην Τουρκία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ χτες και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σήμερα, αντάλλαξαν απόψεις  σε σχέση με το τρέχον στάδιο των συνομιλιών και τη δουλειά που θα γίνει στη Διάσκεψη για την Κύπρο την οποία βλέπουν και ως τον τελευταίο σταθμό.

Ανέφερε ότι στη συνάντηση του με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ συμμετείχαν επίσης ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Τουρκές και ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου ενώ στη συνάντηση με τον Ερντογάν ο Τσαβούσογλου και ο υπουργός Ευρώπης Ομέρ Τσελίκ.

Ο κ. Ακιντζί έκανε λόγο για αποφασιστικότητα εκ μέρους της τουρκοκυπριακής πλευράς  για διευθέτηση του Κυπριακού  στη Διάσκεψη της Ελβετίας προσθέτοντας ότι την ίδια αποφασιστικότητα έχει και η Τουρκία. Ευχήθηκε δε όπως υπάρξει ανταπόκριση έτσι ώστε να προκύψει ένα τελικό αποτέλεσμα στο Κυπριακό, αναφέροντας πως αν η ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα έχουν παρόμοια στάση τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί να μην προκύψει αποτέλεσμα στο Κραν Μοντάνα.

Ανέφερε επίσης ότι τη Δευτέρα η τ/κ αντιπροσωπεία αναχωρεί για την Ελβετία και ευχήθηκε τέλος όπως η δουλειά που θα γίνει εκεί να είναι καλή για το μέλλον της Κύπρου, το μέλλον της τ/κ και της ε/κ κοινότητας, και να αρχίσει μια νέα περίοδος για την Κύπρο και όλες οι πλευρές να επωφεληθούν από αυτήν.

ΚΥΠΕ

>>>Tο λέει ο Τσαβούσογλου ότι το Κρας Μοντάνα είναι το ΤΕΛΟΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας – Δεν θα χρειαστεί καν δημοψήφισμα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.