Δεκάδες διαμερίσματα θα εκκενωθούν στο Λονδίνο μετά τη φονική πυρκαγιά

Περισσότερα από 160 διαμερίσματα θα εκκενωθούν σε ουρανοξύστη στο Κάμντεν στο βόρειο Λονδίνο, εξαιτίας ανησυχιών που προκαλεί η εξωτερική επένδυση του πύργου, έπειτα από την φονική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό συμβούλιο του Κάμντεν ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι 161 διαμερισμάτων στο συγκρότημα Τάπλοκ -έναν από πέντε πύργους- θα μεταφερθούν σε άλλο κτίριο.

Ο πύργος φέρει παρόμοια εξωτερική επένδυση με εκείνη του πύργου Γκρένφελ. Το Συμβούλιο του Κάμντεν ανακοίνωσε ότι θα αφαιρέσει την εξωτερική θερμική επένδυση από πέντε πύργους στο συγκρότημα, ενώ θα πραγματοποιεί συχνούς ελέγχους, προκειμένου να καθησυχάσει τους κατοίκους.

Στην πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους 79 άτομα.

Από ψυγειοκαταψύκτη, που δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, ξεκίνησε η φωτιά στον πύργο Grenfell στο Λονδίνο, σύμφωνα με την αστυνομία. 

Επίσης, ακατάλληλα είχαν κριθεί και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη μόνωση και επένδυση του κτιρίου, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία θα εξετάσει και το ενδεχόμενο απαγγελίας κατηγοριών για ανθρωποκτονία.

Μιλώντας την Πέμπτη το πρωί στο κοινοβούλιο, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπενθύμισε πως «η κυβέρνηση έδωσε εντολή να εξετασθούν οι επενδύσεις όλων των (εργατικών) πολυκατοικιών» τις οποίες διαχειρίζονται δημόσιες αρχές, μετά την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, μια πολυκατοικία 24 ορόφων όπου ζούσαν σχεδόν 600 άνθρωποι.

«Ειδοποιήσαμε επίσης τους ιδιώτες ιδιοκτήτες και θέσαμε δωρεάν στη διάθεσή τους τα τεστ μας», πρόσθεσε.

2 thoughts on “Δεκάδες διαμερίσματα θα εκκενωθούν στο Λονδίνο μετά τη φονική πυρκαγιά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.