Δάκρυσαν οι αδελφοί Γιάννης και Θανάσης στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Μία ξεχωριστή βραδιά διοργανώθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο παρουσιάστηκαν στο κοινό και μίλησαν για την πορεία τους στο μπάσκετ, για την ζωή τους και τον ρατσισμό, ενώ δάκρυσαν όταν η μητέρα τους έκανε έκπληξη τραγουδώντας “το κοκοράκι”! 

Νωρίτερα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε ερώτηση για το κατά πόσο πρέπει να πιστεύει κάποιος στον εαυτό του, απάντησε: «Δεν θέλω να είμαι αλαζόνας, αλλά θεωρώ πως δεν πρέπει να πιστεύεις ότι είσαι μέτριος, αλλά ότι είσαι ο καλύτερος. Θέλω να γίνω πρωταθλητής, θέλω να γίνω MVP, θέλω να είμαι ανάμεσα στους 50 καλύτερους όλων των εποχών και μετά ο καλύτερος όλων των εποχών»!

Σε ερώτηση για την ελληνική καταγωγή του, τόνισε: «Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είμαι Έλληνας. Είμαι Έλληνας. Δεν έχω γνωρίσει κάτι άλλο πέρα από την Ελλάδα. Δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία. Όμως, στο μέλλον θα πάω, για να βοηθήσω παιδιά από την Αφρική».

Με τη σειρά του ο Θανάσης Αντετοκούνμπο προκάλεσε ανατριχίλα στον κόσμο, λέγοντας: «Με ρωτάνε γιατί είμαι πάντα χαμογελαστός. Και τους απαντάω. Γελάω πολύ, γιατί μεγάλωσα στενοχωρημένος»! 

Για τον ρατσισμό, σημείωσε: «Δεν υπάρχει ρατσισμός, αλλά υποκρισία. Εδώ υπάρχει υποκρισία, είναι χειρότερο αυτό. Στην Αμερική μπορείς να είσαι ρατσιστής, αλλά δεν κρύβεσαι. Αυτό είσαι. Έχω δει ένα σχόλιο στο facebook, που κάποιος έλεγε “αυτοί δεν είναι Έλληνες”, και συνάντησα τον ίδιο τύπο στην Γλυφάδα και ήρθε με το παιδί του και μου έλεγε πως “κάνετε περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό, μπράβο”! Εγώ πήρα απλά το παιδί του στους ώμους, έβγαλα μια φωτογραφία και μου είπε “έφτιαξες την ημέρα του μικρού, ήταν η καλύτερή του ημέρα”».

https://youtu.be/Kx76ua-uXTI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.