«Εξαιρετική ευκαιρία» το Κραν Μοντάνα δηλώνει ο Μπόρις Τζόνσον λίγο πριν την άφιξή του

Ως «εξαιρετική ευκαιρία» για εύρεση λύσης στο Κυπριακό χαρακτηρίζει τη διάσκεψη για την Κύπρο με δήλωσή του ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον λίγο πριν αναχωρήσει για το Κραν Μοντάνα. Ο κ. Τζόνσον καλεί επίσης τους υπόλοιπους συμμετέχοντες σε επίδειξη «δημιουργικότητας και ευελιξίας».

Όπως αποφασίστηκε τελικά μέσα στο τελευταίο τριήμερο μετά από συνεχείς επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας θα είναι και ο επικεφαλής της βρετανικής αντιπροσωπείας στο ελβετικό θέρετρο με σκοπό «να υποστηρίξει» τη διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη, όπως ανέφερε το Foreign Office. Ο κ. Τζόνσον αναμένεται στην Ελβετία απόψε (Τρίτη).

Ανακοίνωση του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει πως η συμμετοχή του Μπόρις Τζόνσον «δείχνει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη και δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στη διαδικασία λύσης».

Να συμβάλει καθοριστικά στην επανένωση της Κύπρου καλεί την Μέι η Κυπριακή Ομοσπονδία ΗΒ 

Σε χρήση της δύναμης και της επιρροής της ώστε να συμβάλει καθοριστικά στην επανένωση της Κύπρου, «ενός αποδεδειγμένου συμμάχου του Ηνωμένου Βασιλείου», καλεί την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι με επιστολή του ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Η.Β. Χρίστος Καραολής.

Η επιστολή εστάλη την Παρασκευή ενόψει της Διάσκεψης του Κραν Μοντάνα.

Ξεκινά με τα συγχαρητήρια της Ομοσπονδίας προς την κα Μέι για την εκλογική της νίκη και με την έκφραση αλληλεγγύης από την κυπριακή παροικία προς τη Βρετανία με αφορμή τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις και τη φονική πυρκαγιά του Grenfell Tower.

Ο κ. Καραολής περιγράφει την Κύπρο ως «σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο για το Ηνωμένο Βασίλειο, τόσο στην ανατολική Μεσόγειο όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σημειώνει την ανανεωμένη ελπίδα για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα επανενώνει την Κύπρο.

(ΚΥΠΕ)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.