ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ: Την ελπίδα της για λύση του Κυπριακού εξέφρασε η Τερέζα Μέι

Την ελπίδα ότι οι συνομιλίες στο Κραν Μοντάνα θα δώσουν την πρόσθετη ώθηση που χρειάζεται για επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι.

Η κα Μέι απαντούσε σε ερώτηση που έθεσε στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Πάμπος Χαραλάμπους, ο πρώτος Κύπριος της Βρετανίας βουλευτής. Ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Enfield-Southgate του βορείου Λονδίνου κάλεσε την Πρωθυπουργό να εκφράσει τη στήριξή της στη διάσκεψη του ελβετικού θερέτρου.

Η κα Μέι είπε αρχικά ότι είχε μία διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου (στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας) για αυτές τις συνομιλίες «και για τις ελπίδες και προσδοκίες μας, καθώς έχουν προχωρήσει τόσο πολύ».

Πρόσθεσε ότι τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο κ. Ακιντζί έχουν φτάσει τις συζητήσεις σε ένα σημείο που είναι «πολύ πλησιέστερα στην εύρεση λύσης από όσο έχουμε δει στο παρελθόν». Συμπλήρωσε ότι ελπίζει «να μπορέσουμε να περάσουμε τη γραμμή τερματισμού στις συνομιλίες που θα αρχίσουν».

Η κα Μέι κατέληξε λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασιλείο ως συνεγγήτρια δύναμη είναι έτοιμο να παίξει το ρόλο του στο να γίνει αυτό.

KYΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.