Ο Γενικός Κυβερνήτης της Αυστραλίας ευχήθηκε ευόδωση των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού

Queen and the Governor-General of Australia.

Η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία, Μάρθα Α. Μαυρομμάτη, επέδωσε σήμερα τα διαπιστευτήριά της στον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας, Sir Peter John Cosgrove, ο οποίος εξέφρασε την ευχή για ευόδωση των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, κατά την ιδιαίτερη ακρόαση που ακολούθησε την τελετή επίδοσης διαπιστευτηρίων, η Ύπατη Αρμοστή, Μάρθα Μαυρομμάτη, διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη προς τον Γενικό Κυβερνήτη και τον λαό της Αυστραλίας.

Ο Γενικός Κυβερνήτης, ανταποδίδοντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της εν εξελίξει διαδικασίας διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή για ευόδωση των προσπαθειών.

Σε ό,τι αφορά στο ευρύτερο πλαίσιο σχέσεων Κύπρου και Αυστραλίας, ο Γενικός Κυβερνήτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δύο χώρες θα εργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνση τόσο των διμερών σχέσεων, όσο επίσης και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αυστραλίας.

Ακολούθως, η Ύπατη Αρμοστής εξήρε τις άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αυστραλίας και ευχαρίστησε για τη διαχρονική θέση αρχών της χώρας σε σχέση με την εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, η Μάρθα Μαυρομμάτη ευχαρίστησε τον Γενικό Κυβερνήτη για την πολυετή και σημαντική συνδρομή της Αυστραλίας στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Γενικού Κυβερνήτη προς την κ Μαυρομμάτη για κάθε επιτυχία στο έργο της ως `Υπατης Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστραλία.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.