ΒΟΜΒΑ ΆΪΝΤΕ: “Δεν έχει αποσυρθεί το έγγραφο”

Σε δηλώσεις τους ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε και ο Βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέφρι Φέλτμαν ανέφεραν πως οι πλευρές έχουν μπροστά τους μία ιστορική ευκαιρία για να λυθεί ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες.

«Είχαμε μία εποικοδομητική και καλή αρχή. Καλύτερη απ’ ότι αναμέναμε. Αρχίσαμε να αντιμετωπίζουμε τα κρίσιμα ζητήματα, δηλαδή τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, τα οποία αφορούν όλους τους συμμετέχοντες».

Όπως αποκάλυψε ο κ. Άιντε, το απόγευμα θα ξεκινήσει τις εργασίες του το δεύτερο τραπέζια, μετά και τη συνάντηση των διαπραγματευτών, επί των δικοινοτικών θεμάτων που εκκρεμούν.

Όπως είπε, σχετικά με τη δεύτερη διαδικασία, αυτή αρχίζει στις 4 το απόγευμα με τους διαπραγματευτές, για να αποφασιστεί η σειρά της διαδικασίας. «Θα δοθεί έμφαση στο εδαφικό και περιουσιακό».

Όπως τόνισε, «πρέπει να έχουμε μία αλληλένδετη διαδικασία. Αυτά τα δύο τραπέζια θα είναι συνεχώς ενεργά και θα παραμείνουν ανοιχτά. Είναι ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα».

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε, ο Άιντε είπε πως το έγγραφο δεν έχει αποσυρθεί, αλλά δεν είναι κοινό και έτσι δεν χρησιμοποιείτε.

Πρόσθεσε ακόμη πως όλοι πήγαν στο Κραν Μοντάνα για να επιλύσουν το πρόβλημα. «Να σκεφτούμε όλοι έξω από το κουτί».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, είπε πως οι δύο ηγέτες έχουν πάει τη διαδικασία πιο μακριά από τους προκατόχους τους.

Επιπρόσθετα, ο κ. Φέλτμαν είπε πως ο ΓΓ του ΟΗΕ στηρίζει πλήρως τη διαδικασία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.