Το δημοφιλές Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου στο Λονδίνο ανοίγει ανακαινισμένο στις 30 Ιουνίου

Το ανακαινισμένο Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου του Λονδίνου (Victoria and Albert Museum) έχει αποκτήσει έναν τεράστιο υπόγειο χώρο εκθέσεων, μέρος ενός σχεδίου βελτίωσης του μουσείου προϋπολογισμού 55 εκατομμυρίων λιρών (62 εκατ. ευρώ), ανακοίνωσε ο διευθυντής του μουσείου, Τρίστραμ Χαντ.

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Μετά από τρία χρόνια εργασιών που περιλαμβάνουν την αφαίρεση αρκετού χώματος τόσου όγκου όσο 10 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, ο νέος εκθεσιακός χώρος, που βρίσκεται 18 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, είναι έτοιμος να ανοίξει στο κοινό ως Αίθουσα Σέινσμπερι.

Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν την Αυλή Σάκλερ και την Αίθουσα Μπλαβάτνικ, οι οποίες διαμορφώνουν τη νέα είσοδο του δημοφιλούς μουσείου. Τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει το μουσείο στην κεραμεική τέχνη, το δάπεδο της αυλής έχει καλυφθεί με 11.000 χειροποίητα πορσελάνινα πλακάκια, τοποθετημένα σε 15 διαφορετικά σχέδια.

«Αυτό που κάναμε (…) είναι να δημιουργήσουμε αυτόν τον καθιστικό χώρο για το Λονδίνο ο οποίος συνδυάζει (την αίσθηση του να είσαι) στον δρόμο και στο μουσείο», είπε ο Χαντ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.