Κραν Μοντάνα: Αρχίζουν με ασφάλεια και εγγυήσεις

Με βάση συζήτησης τα ερωτήματα των τεχνοκρατών όπως αυτά καταγράφηκαν στο Μοντ Πελεράν τον περασμένο Ιανουάριο, αρχίζει σήμερα Τετάρτη στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας η συζήτηση της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Η Διάσκεψη για την Κύπρο θα αρχίσει στις 10:15 τοπική ώρα στην παρουσία του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, αρμόδιου για τις πολιτικές υποθέσεις, Τζέφρι Φέλτμαν.

Οι αντιπροσωπείες της κάθε πλευράς θα είναι εξαμελείς και αυτή της ε/κ πλευράς θα αποτελείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη, τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη και τους Τουμάζο Τσιελεπή, Άρη Κωνσταντινίδη και Πόλυ Ιωάννου.

Η Βρετανία δεν θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αναχωρεί από το Κρανς Μοντάνα το πρωί της Τετάρτης, αλλά από τον Ειδικό Απεσταλμένο της χώρας για το Κυπριακό, φιλότουρκο μέχρι τα μπούνια Τζόναθαν Άλεν.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συναντήθηκε πάντως το βράδυ της Τρίτης με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών, σε μια συνάντηση την οποία κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν σε γενικές γραμμές ως καλή.

Ο Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε επίσης με τους Μουσταφά Ακιντζί, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Νίκο Κοτζιά.

Με στρατιωτικό ελικόπτερο, όπως το πρωί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μεταφέρθηκε από το αεροδρόμιο της Γενεύης στο Κρανς Μοντάνα ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Η άφιξη της τουρκικής και τ/κ αντιπροσωπείας στο ελβετικό θέρετρο έγινε ενωρίς χθες βράδυ.

Γιώργος Πλουτάρχου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.