Κραν Μοντάνα: Ολοκληρώθηκε η πρωινή συνάντηση υπό τον ΓΓ του ΟΗΕ

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 14:30 ώρα Κύπρου η πρωινή συνάντηση στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Κύπρο υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξερχόμενος του Συνεδριακού Κέντρου στο Κραν Μοντάνα, ο Πρόεδρος της Δημοικρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, άφησε μια νότα αισιοδοξίας λέγοντας ότι κατά τις διαβουλεύσεις «Προέκυψε μια δημιουργική συζήτηση που μπορεί να που μπορεί να επιτρέψει εξόδους από τα αδιέξοδα». 

Η παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ φαίνεται πως σε κάποιο βαθμό βοήθησε στην ώθηση της διαδικασίας και στην προσπάθεια άρσης της εμπλοκής που προέκυψε λόγω της εμμονής της Τουρκίας στο θέμα των εγγυήσεων, αλλά και της απαίτησης την Πέμπτη της τουρκοκυπριακής πλευράς να συζητηθεί μόνο η ισότητα-ίση μεταχείριση (equivalency-equal treatment) των Τούρκων και Ελλήνων πολιτών.

Το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Άιντε στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Πρόεδρος.

Λίγο μετά τις 12:00 ώρα Κύπρου αρχίσαν οι εργασίες της Διάσκεψης, στις οποίες παρακάθεται και ο Γενικός Γραμματέας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο Μουσταφά Ακιντζί θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο, όπου διαμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξάλλου, το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο, επίσης στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στο Κραν Μοντάνα, μαζί με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τους επικεφαλής όλων των πλευρών που συμμετέχουν στη Διάσκεψη.

Ανδρέας Πιμπίσιης “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.