Συνέχιση της Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα χωρίς τον ΓΓ του ΟΗΕ

Νέα συνάντηση στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 10 το πρωί χωρίς τον ΓΓ του ΟΗΕ που αναχωρεί νωρίτερα με τον ίδιο να δηλώνει στο δείπνο εργασίας το βράδυ της Παρασκευής ότι εάν χρειαστεί θα επιστρέψει.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές το Σάββατο θα γίνουν συζητήσεις μέχρι το μεσημέρι, το απόγευμα στις 18.30 θα έχει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ενώ την Κυριακή δεν θα έχει συναντήσεις.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη βδομάδα με τη συμμετοχή των ηγετών, των τεχνοκρατών και των εγγυητριών δυνάμεων στο επίπεδο των ΥΠΕΞ  με στόχο να γίνει δουλειά στο θέμα των εγγυήσεων ενώ στα εσωτερικά κεφάλαια να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος και συγκλίσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Στο αποψινό δείπνο εργασίας για θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων ο ΓΓ του ΟΗΕ επικέντρωσε την προσοχή του στην πρόοδο που θα πρέπει να επιτευχθεί στο θέμα της ασφάλειας και αποχώρησης στρατευμάτων,της εφαρμογής και διασφάλισης της υλοποίησης της λύσης. Την ίδια ώρα, κάλεσε τους δύο ηγέτες στα θέματα εσωτερικών κεφαλαίων να επικεντρωθούν στον στόχο επίτευξης περαιτέρω προόδου και συγκλίσεων.

Ο κ. Γκουτέρες, αναφέρουν οι πηγές, προέβη σε σύνοψη επί όλων των θεμάτων με έμφαση στις εγγυήσεις, σημειώνοντας ότι χρειάζεται δουλειά.

Σύμφωνα με τις πηγές, εκείνο που θα κρίνει την κατάληξη της παρούσας προσπάθειας είναι το αποτέλεσμα της διαβούλευσης για τον μηχανισμό υλοποίησης και παρακολούθησης της λύσης.

Απόψε δεν έγινε συμφωνία σε κανένα από τα θέματα, ούτε και διαπραγμάτευση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές που σημειώνουν ότι η προσέγγιση του ΓΓ ήταν θετική.

Στις 9 το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά.

Μετά το τέλος του δείπνου συνήλθε το Εθνικό Συμβούλιο.

ΚΥΠΕ

>>> ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ: Καμία πρόοδος, η Τουρκία απαιτεί, δεν δίνει!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.