Λονδίνο: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον της Τερέζα Μέι

Την ώρα που η βρετανή πρωθυπουργός αντιμετωπίζει ένα πραγματικό πρόβλημα ηγεσίας, λόγω της μειοψηφικής κυβέρνησης που προέκυψε από τις πρόωρες εκλογές, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους με σύνθημα «Οι περικοπές κοστίζουν ζωές».

Η διαδήλωση στους δρόμους του Λονδίνου, το Σάββατο 1 Ιουλίου, έγινε εναντίον των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι. «Οι Τόρις, έξω», έγραφαν τα πανό.

Η Τερέζα Μέι αντιμετωπίζει τα δικά της κυβερνητικά προβλήματα. Προκάλεσε στις 8 Ιουνίου 2017 πρόωρες εκλογές πιστεύοντας ότι θα τις κερδίσει πανηγυρικά και τελικά έχασε ακόμη και την κυβερνητική πλειοψηφία. Σύμφωνα με το κίνημα εναντίον της λιτότητας People’s Assembly, το οποίο διοργάνωσε την σημερινή διαδήλωση, η πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου που στοίχισε τη ζωή σε 80 άτομα «είναι το πιο τραγικό παράδειγμα για το ποιές μπορεί να είναι οι συνέπειες της λιτότητας».

«Ο Πύργος Γκρένφελ συμβολίζει για πολλούς όλα όσα δεν πάνε καλά στη χώρα μας από την στιγμή που μας επέβαλαν την λιτότητα», δήλωσε ο βουλευτής των Εργατικών John McDonnell, παρών στην διαδήλωση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.