Πάνος Καμμένος: Οποιοσδήποτε να πούλαγε πρέζα, θα τον σταύρωνα!

Τρακόσες χιλιάδες παιδιά ρε πεθαίνουν από την πρέζα και εσείς νομίζετε ότι με ενδιαφέρει πως λέγεται ο πρεζέμπορας, η όποιος άλλος, ο ΔΟΛ ή οτιδήποτε άλλο;

“Ο γαμπρός της Μπακογιάνη είναι έμμισθος του Μαρινάκη!”

Στις επικρίσεις και καταγγελίες που δέχεται για αντιθεσμική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης και τη συνομιλία του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Βουλή. 

«Η ΝΔ συμπράττει με την πολιτική των νταβατζήδων της ενημέρωσης» ανέφερε ο κ. Καμμένος και υπογράμμισε πως από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, στοχοποιείται ο ίδιος και η οικογένειά του και δέχονται απειλές ότι θα ζήσουν τον εφιάλτη, για να προειδοποιήσει πως ό,τι τους συμβεί θα είναι αυτουργός ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε το θέμα του διαλόγου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Αφού η αντιπολίτευση σηκώνει τη σημαία της κάθαρσης για την πιο βρώμικη υπόθεση ναρκωτικών που υπήρξε ποτέ στη χώρα, αφού ασχολείται με αστειότητες που γράφουν ΜΜΕ που κατέχει εμπλεκόμενος στην υπόθεση, αφού υιοθετούν πρακτικές εκφοβισμού του ανακριτή και της εισαγγελέως προκειμένου να μην προβούν στη συνέχιση της έρευνας, τότε θα σας πω ακριβώς τον διάλογο που είχα, τα 21 λεπτά, και θα σας πω και το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης με τον ισοβίτη» είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι «αφού ειδοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ότι θέλει να μιλήσει, μίλησε μαζί του, και ο Γιαννουσάκης στα τηλεφωνήματα, στα 21 αυτά λεπτά, επιβεβαίωσε και επανέλαβε τις 4 σελίδες της εξέτασης του ως μάρτυρας», εξέταση στην οποία ο κ. Γιαννουσάκης ανέφερε στις 23 Ιουλίου 2015, στον ανακριτικό υπάλληλο την εμπλοκή του Ευάγγελου Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor One.

«Καθίστε και διαβάστε. Τα καταθέτω στη Βουλή. Κατά λέξη ο ισοβίτης επαναλαμβάνει και αποδεικνύει την εμπλοκή του συγκεκριμένου επιχειρηματία σε λαθρεμπόριο πετρελαίου, τον κατηγορεί για εμπλοκή και γνώση της υπόθεσης του Noor One» είπε ο κ. Καμμένος και ανέγνωσε αποσπάσματα από την κατάθεση εκείνη του ισοβίτη, σύμφωνα με την οποία ο Ε. Μαρινάκης γνώριζε τη μετοχική εμπλοκή του Κοτσώνη στο Noor One, και ότι ο Μαρινάκης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πορεία των δραστηριοτήτων του πλοίου, καθ΄ όλη τη διάρκεια από την αγορά του έως το χρόνο σύλληψής του.

«Εγώ υποχρέωσα τον Γιαννουσάκη, τον Ιούλιο του 2015, να τα πει αυτά; Εγώ πήγα και του πρόσφερα ανταλλάγματα από την κυβέρνηση για να τα πει αυτά; Ή τον Ιούλιο του 2015 υπήρχε θέμα αγοράς του ΔΟΛ, από τον Μαρινάκη;» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε πως το επιχείρημα της ΝΔ ότι παρενέβη εκ μέρους της κυβέρνησης, προκειμένου να επηρεάσει την αγορά του ΔΟΛ, καταρρέει, διότι αυτές οι καταθέσεις είναι από τον Ιούλιο του 2015.

«Αυτές τις καταθέσεις μού επανέλαβε ο ισοβίτης, προκειμένου να ζητήσω διά του υπουργού Δικαιοσύνης, ως υποχρεούμαι, την παρέμβαση της δικαιοσύνης», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε, πως μετά τη διαβεβαίωση που έδωσε στον ισοβίτη και την επίσκεψη της εισαγγελέως – για την οποία τόνισε ότι δεν την γνωρίζει, ούτε και την έχει δει ποτέ στη ζωή του, ούτε έχει μιλήσει ποτέ μαζί της – το αποτέλεσμα ήταν να δώσει στη δικαιοσύνη ο ισοβίτης, στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού στα Εμιράτα και όλες τις κινήσεις του εν λόγω λογαριασμού, στις δικαστικές αρχές.

ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Από τα έγγραφα δε αυτά, μαζί με τις καταθέσεις του Γιαννουσάκη, αποδεικνύεται, είπε ο κ. Καμμένος, ότι «ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τρία χρόνια δεν είχε δηλώσει στις αρμόδιες αρχές ότι είχε συνεργαστεί με τον ισοβίτη και του είχε στείλει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια». 

Προκύπτει επίσης, είπε ο κ. Καμμένος, ότι ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης που φαίνεται να είναι και μέλος του ΔΣ και γραμματέας της Capital στη Ν. Υόρκη, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, και αυτός έβαζε χρήματα στον ισοβίτη από off shore εταιρεία, χωρίς να μπορεί να τα δικαιολογήσει. Προκύπτει, επίσης, είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ότι ο γενικός διευθυντής του Βαγγέλη Μαρινάκη στην εταιρεία Capital, ο Νίκος Συντυχάκης, συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γιατί έφερε παράνομα και αδήλωτα στη χώρα €622.000 μετρητά. Σημείωσε ότι, ο δε ισοβίτης, σε παλαιότερη κατάθεσή του, δήλωνε ότι τα μετρητά αυτά έρχονταν στη χώρα από λαθρεμπόριο πετρελαίου στα Εμιράτα, σε συνεργασία του Βαγγέλη Μαρινάκη και του ισοβίτη, με τον Αιμίλιο Κοτσώνη και τον Νίκο Συντυχάκη, «ξέπλυμα δηλαδή μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες στα Εμιράτα». 

Τρία χρόνια από τη σύλληψη του ναρκοπλοίου, με την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών και ηρωίνης, από τους ήρωες του Λιμενικού Σώματος έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ερευνηθούν. Και εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, εδώ στη Βουλή, να προστατεύει κάποιον για τον οποίο κατατίθενται στοιχεία. Είναι πρωτοφανές» είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι «είναι φυσικό η ΝΔ να προστατεύει τον επιχειρηματία, διότι μέσα στη ΝΔ υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τον κ. Μαρινάκη». 

ΜΕ ΤΟΝ  ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ Ο… ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΟΣ ΒΟΡΙΔΗΣ!

«Ο κ. Βορίδης είναι δικηγόρος του, πληρώνεται από αυτόν επισήμως. Ο κ. Παπαδόπουλος, ο άνδρας της Αλεξίας Μπακογιάννη, εργάζεται και πληρώνεται από τον κ. Μαρινάκη. Είναι πιστόλι του. Τα παίρνει στα ίσια. Κάποιοι άλλοι λαδώνονται οικογενειακώς στο Εκάλη Club και στο ΝΑΜΜΟS και τυγχάνουν της υποστήριξης από τα ΜΜΕ. Αλλά λόγω αυτής της στήριξης θα φτάσουμε στο σημείο, στη Βουλή των Ελλήνων, να υποστηρίζουμε κάποιον που πιθανώς, μπορεί να αποδειχθεί, μπορεί και όχι, έχει εμπλοκή σε πιθανό θάνατο 300.000 παιδιών; Τα παιδιά στα Εξάρχεια, στο Περιστέρι, στα νησιά πεθαίνουν με τη σύριγγα στο χέρι, κι εμείς εδώ θα βάλουμε κατηγορούμενο τον Καμμένο, που ξέρει τι συμβαίνει στο στρατό και τι σημαίνει τουρκική ηρωίνη και ξέρει ότι η Τουρκία είχε σχεδιασμό επί χρόνια ολόκληρα να βάζει στο στρατό ναρκωτικά», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Την ώρα που κατηγορείται το κύκλωμα για ναρκωτικά, να σιωπήσω! Να μην μιλήσω επί 21 λεπτά! Και να μην το πω στον υπουργό Δικαιοσύνης που θα το διαβιβάσει στον εισαγγελέα! Και να αφήσουμε ακάλυπτη την εισαγγελέα και τον ανακριτή!» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Και επειδή είδα και κάτι μαγκιές ότι θα πάμε και φυλακή, ξέρετε ποια είναι η εγκληματική οργάνωση; Αν αποδειχθεί ότι γίνεται από ομάδα δημοσιογράφων, πολιτικών, εκδοτών και τρίτων; Είναι η ομάδα που συγκροτείται οργανωμένα προκειμένου να απειλήσει ανακριτικούς υπαλλήλους και δικαστές. Όπως δέχεται αυτή τη στιγμή απειλή ο ανακριτικός υπάλληλος και λεβέντης του Λιμενικού, όπως είναι και όλοι λεβέντες στην Εσωτερικών Υποθέσεων και η εισαγγελέας, που επαναλαμβάνω ότι δεν την ξέρω». 

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει και στις επιθέσεις που δέχθηκε για την επιβίβαση του σε στρατιωτικό ελικόπτερο, και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει άμεσα αυτές τις επιθέσεις που στρέφονται και κατά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καταθέτοντας τον κανονισμό για πτήσεις μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Καμμένος κατέθεσε και στοιχεία με πολιτικά πρόσωπα που πέταξαν στο παρελθόν με μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον ίδιο κανονισμό. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε εξάλλου ότι κατέχει άδεια και πτυχίο και πάνω από 2.000 ώρες πτήσεων με ελικόπτερο.

Βορίδης ο θρασύς: Είστε απολογούμενος 

Με τη φράση «είστε απολογούμενος, κύριε, σε αυτή την υπόθεση, δεν είστε κατήγορος», προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος κατάδικου συνεργάτη του Μαρινάκη, Μάκης Βορίδης ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο να απαντήσει συγκεκριμένα για την υπόθεση των συνομιλιών του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Μπορείτε να μας δώσετε μερικές εξηγήσεις, αντί να κατηγορείτε το σύνολο της αξιωματικής αντιπολίτευσης γι’ αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση και να μην φέρνετε σε δύσκολη θέση τους συναδέλφους που έχουν, για πολιτικούς λόγους ενδεχομένως, την καλή διάθεση να σας στηρίξουν;», κάλεσε τον κ. Καμμένο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης απευθύνθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας ρωτώντας:

– «Τι λέει ένας υπουργός που ομιλεί με ισοβίτη 12 φορές για υπόθεση ναρκωτικών, κι ο υπουργός τέσσερις φορές τον παίρνει τηλέφωνο;».

 – «Όταν συγκεκριμένα ο καταδικασθείς τού στέλνει μήνυμα στο κινητό του και του λέει: “Αργεί; Θα έρθει;” και μετά από λίγο, στις 11.30 το βράδυ, εμφανίζεται μία εισαγγελέας εκτός της Περιφέρειάς της, εκτός της αρμοδιότητάς της να πάρει κατάθεση στον συγκεκριμένο ισοβίτη, αφού επιβεβαίωσε ότι θα πάει, ο κ. Καμμένος προφανώς». 

– Κι όταν εν συνεχεία δημοσιεύονται συνομιλίες ανάμεσα στον ανακριτικό υπάλληλο και τον καταδικασμένο σύμφωνα με τις οποίες: “Μα ο Μαρινάκης είναι αθώος”, “Δεν με ενδιαφέρει, πρέπει να καταδικαστεί. Γιατί έτσι θα συνδεθεί με τον Μητσοτάκη και ο Τσίπρας θα μείνει δύο χρόνια στην εξουσία». 

Ο κ. Βορίδης ρώτησε εξάλλου: «Τον γνωρίζει τον ανακριτικό υπάλληλο αυτό; Πώς συνδέεται το μήνυμα με την παρουσία της εισαγγελέως στις φυλακές;».

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ διέψευσε ότι είναι δικηγόρος του επιχειρηματία Μαρινάκη και πως αμείβεται από αυτόν, ανέφερε ότι «χειρίζεται υποθέσεις του κ. Κουρτάκη» [απατεώνα εκδότη και συνεταίρου του Μαρινάκη] και απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο είπε: «ελπίζω ότι δεν θα κάνετε το ατόπημα που κάνετε συνήθως να συγχέεται τα πρόσωπα μεταξύ τους και την ετερότητα ανάμεσα στα πράγματα». 

ΠΩ!ΠΩ ΗΘΟΣ! Εξάλλου δήλωσε υπερήφανος για το δικηγορικό του λειτούργημα και επισήμανε «στο δικηγορικό λειτούργημα μόνον αστοιχείωτοι δεν αντιλαμβάνονται τη διάκριση ανάμεσα στο δικηγόρο και στην υπόθεση που υπερασπίζεται, κι όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν έχει επαφή με αυτό που είναι ο νομικός μας πολιτισμός». 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

>>> Ο εφολιστής Β.Μαρινάκης και το NOOR1 με τους τόνους ηρωίνης

4 thoughts on “Πάνος Καμμένος: Οποιοσδήποτε να πούλαγε πρέζα, θα τον σταύρωνα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.