Στο BBC μίλησε ο Κύπριος που έχασε την κόρη του στην τρομοκρατική επίθεση στο Manchester

Ως ένα «εκπληκτικό νεαρό κορίτσι» χαρακτήρισε την 8χρονη κόρη του, το νεαρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Manchester Arena, ο Ανδρέας Ρούσσου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του BBC ο Κύπριος πατέρας της μικρής Σάφι Ρόουζ Ρούσσου, η οποία έχασε τη ζωή της από την ανατίναξη του βομβιστή αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπέντι στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, είπε ότι η κόρη του έκανε συνέχεια αστεία και ήταν ένας «τεράστιος χαρακτήρας».

Όπως πρόσθεσε, «ήταν πολύ απλά τα πάντα που μπορούσε κανείς να ευχηθεί να είναι ένα κορίτσι.

»Της άρεσε να χορεύει, η μουσική, η γυμναστική. Εάν ήθελε κάτι, θα το έκανε. Της άρεσε η διασημότητα. Ξέρω ότι θα άρεσε στη Σάφι να κυκλοφορούν φωτογραφίες της και να μιλούν για εκείνη στην τηλεόραση».

Περιγράφοντας τη σκηνή έξω από το Manchester Arena, όταν πήγε να παραλάβει την κόρη του, τη γυναίκα του και τη μεγαλύτερη αδερφή της Σάφι, την 26χρονη Άσλι Μπρόμγουϊτς, ο κ. Ρούσσου είπε ότι είδε την Άσλι να δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Η γυναίκα του και η κόρη του αγνοούνταν. «Ήταν εκεί η αστυνομία. Ήταν ένα χάος. Πανικοβάλλεσαι και ανησυχείς. Δεν ξέρεις τι συμβαίνει».

Με τη βοήθεια ενός φίλου έλαβε επιβεβαίωση από τοπικό νοσοκομείο ότι είχε διακομιστεί εκεί η σύζυγός του, αλλά η Σάφι εξακολουθούσε να αγνοείται.

Τελικά ενημερώθηκε από έναν αστυνομικό πως η κόρη του είχε σκοτωθεί: «Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Απλώς καθόμουν εκεί και τον κοιτούσα. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Δεν ήξερα τι να πω, δεν ήξερα τι να σκεφτώ».

Η μητέρα της Σάφι, η Λίζα Ρούσσου, βρισκόταν υπό τεχνητό κώμα από τους γιατρούς επί πολλές ημέρες. Όταν επανήλθε, ήξερε πως η κόρη της είχε σκοτωθεί. Ρώτησε το σύζυγό της: «Η Σάφι πέθανε, έτσι;» Ο ίδιος κούνησε καταφατικά το κεφάλι «και αυτό ήταν, αυτό ήταν όλο που ειπώθηκε».

Η κα Ρούσσου είναι ακόμα σε διαδικασία ανάρρωσης μετά από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά η κατάστασή της βελτιώνεται πολύ ταχύτερα από όσο ανέμεναν οι γιατροί.

Ο Ανδρέας Ρούσσου ανέφερε επίσης ότι στην οικογένειά του ο ένας στηρίζει τον άλλο. «Λίγο γελάμε, λίγο αστειευόμαστε, λίγο κλαίμε και αγκαλιαζόμαστε και έτσι περνάμε τη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος συναντήθηκε με την Αριάνα Γκράντε πριν από τη δεύτερη συναυλία της στο Μάντσεστερ στη μνήμη των θυμάτων και της είπε ότι δεν πρέπει να λυπάται για ό,τι συνέβη διότι είχε κάνει την κόρη του ευτυχισμένη με τα τραγούδια της.

Ο κ. Ρούσσου πρόσθεσε ότι νιώθει ευγνώμων που η μικρή του κόρη πρόλαβε και παρακολούθησε όλη τη συναυλία του ινδάλματος της πριν ο βομβιστής αυτοκτονίας της κόψει το νήμα της ζωής.

ΚΥΠΕ

 Father pays tribute to youngest Manchester victim – BBC News

The father of Manchester terror attack victim Saffie Roussos has paid tribute to his “stunning” daughter.

Andrew Roussos told the BBC’s Victoria Derbyshire programme Saffie was a “huge character”, on what would have been her ninth birthday.

He said he wanted her name and images to be remembered through the media, as it was what she would have wanted.

2 thoughts on “Στο BBC μίλησε ο Κύπριος που έχασε την κόρη του στην τρομοκρατική επίθεση στο Manchester

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.