Τηλεφωνήθηκαν και μίλησαν για την Κύπρο η Μέι με τον Ερντογάν: Υπάρχει “μοναδική ευκαιρία”!

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ…

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το βράδυ της Δευτέρας η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια του οποίου συζήτησαν και την εν εξελίξει Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντάνα. 

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ το τηλεφώνημα έγινε με αφορμή τη δολοφονική επίθεση σε βάρος στελεχών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου Προέδρου το Σαββατοκύριακο στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Η συναφής ανακοίνωση αναφέρεται αρχικώς σε επαναβεβαίωση από τους δυο ηγέτες της κοινής βούλησης και αποφασιστικότητάς τους να συνεργαστούν για την πάταξη της τρομοκρατίας, ενόψει και της συνόδου του G20 στο Αμβούργο στο τέλος της εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά τη Διάσκεψη για την Κύπρο η κα Μέι επισήμανε στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι υπάρχει τώρα μία «μοναδική ευκαιρία» για την επίτευξη λύσης.

«Για να φτάσουμε σε μία τελική κατάληξη γνωρίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία από όλες τις πλευρές. Αλλά με συνεχιζόμενη δέσμευση και πολιτική βούληση μία ιστορική συμφωνία είναι εφικτή», φέρεται να είπε η Βρετανίδα Πρωθυπουργός στον Τούρκο Πρόεδρο.

Η κα Μέι επανέλαβε επίσης ότι η Βρετανία στηρίζει πλήρως τη διαδικασία αναζήτησης λύσης και ότι είναι έτοιμη “να παίξει το ρόλο της”.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός

>>> Foreign Office: Εφικτή η λύση στην Κύπρο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.