Παραδέχθηκε ότι υποβάλλει προτάσεις ο πανηλίθιος γενίτσαρος: Οδυνηρές εξελίξεις για Κύπρο

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ!

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παραδέχθηκε – και μάλιστα ξεμέθυστος – πριν από λίγο ότι έφτασε στο χώρο της Διάσκεψης για το Κυπριακό για να υποβάλει προτάσεις ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που προκάλεσε η Τουρκία.  

Με τη δήλωση του, ο Πρόεδρος της Κύπρου επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας μας, ότι ζήτησε εν λευκώ εξουσιοδότηση για να διαπραγματευθεί με τους Τούρκους στα θέματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων, της εκ περιτροπής προεδρίας και άλλα ζωτικά ζητήματα για τους Ελληνοκύπριους.

Πρόκειται για άνευ προηγουμένου πόκερ, που αν το χάσει οι συνέπειες για την Κύπρο ίσως να είναι τραγικές.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εισερχόμενος στο χώρος διεξαγωγής των εργασιών της Διάσκεψης για την Κύπρο, στο Κραν Μοντανά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είπε:

«Ενόψει του αδιεξόδου που παρατηρείται τις τελευταίες οκτώ μέρες και εις ένδειξη για ακόμη μια φορά της πραγματικής επιθυμίας μας για επίτευξη μιας λύσης που δεν θα εκφεύγει των αρχών, αξιών, αλλά και των παραμέτρων που έχει καθορίσει το Εθνικό Συμβούλιο και των θέσεων που κατά καιρούς έχουμε υποβάλει, ανέλαβα την πρωτοβουλία να υποβάλουμε προτάσεις, προκειμένου να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα. 

Αυτό που αναμένω είναι ότι και η άλλη πλευρά θα επιδείξει την ίδια καλή βούληση προκειμένου να προχωρήσουμε ξεπερνώντας αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και εμμονές που έχουν καλλιεργηθεί. 

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ…

Θα ήθελα, απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό να πω ένα, να κωφεύσουν σε όσα είτε κάποιοι εσκεμμένα κακοβούλως διαδίδουν περί τάχα [?] υποχωρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, είτε και των άλλων οι οποίοι τείνουν εύηκοον ους εις όσους καλλιεργούν ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας. 

Με σοβαρότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα όσα διαδραματίζονται προκειμένου να δούμε επιτέλους ακτίνα φωτός, ακτίνα ελπίδας, προοπτική για το μέλλον».

Με την απόφαση του Προέδρου συμφωνούν οι γενίτσαροι [φυσικά, φυσικά] ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ενώ αντέδρασαν έντονα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Οικολόγοι. Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως πληροφορούμαστε, ήταν θυελλώδεις.

Με πληροφορίες από: mignatiou.com

3 thoughts on “Παραδέχθηκε ότι υποβάλλει προτάσεις ο πανηλίθιος γενίτσαρος: Οδυνηρές εξελίξεις για Κύπρο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.