Kρανς Μοντάνα, πρόθυμοι και από τσουλήθρα σε τσουλήθρα…

Γράφει ο ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΚΡΑΝΣ  ΜΟΝΤΑΝΑ και η απελπιστική θλιβερότητα εκείνων που η προθυμία τους να υποχωρούν διαδοχικά και να παραδίδονται φέτα-φέτα, αποτελεί το κύριο αίτιο που τους μεταχειρίζεται με ολοένα και πιο εξευτελιστικό τρόπο ο «λομπίστας των τουρκικών συμφερόντων» κ. Έιντε. Διότι περί αυτού ακριβώς πρόκειται:

– ΚΑΙ διαδικαστικά και επί της ουσίας. Και με τα έγγραφά του και με τις προαναγγελλόμενες ημερομηνίες του και με τις επιλογές των ελβετικών τοποθεσιών του και με τα «ταυτόχρονα τραπέζια» του: Βήμα με βήμα, σκαλοπάτι με σκαλοπάτι και από τσουλήθρα σε τσουλήθρα, τους σέρνει κατά πως το μεθόδευσαν και το απαίτησαν οι Τούρκοι Κατακτητές.

– ΕΠΕΙΔΗ τούς «έχει στο χέρι»: Την αποδεδειγμένη προθυμία τους. Ακόμη και με τις ψήφους των Τριάκοντα ΔηΣυ & ΑΚΕΛ υπέρ του «Νόμου Ακιντζί» της 7ης Απριλίου. Που έκτοτε προεξοφλούσε κατά πως το έγραψε στο Α-140 της Ξυγγραφής του ο Θουκυδίδης: «Και άλλο τι ΜΕΙΖΟΝ ευθύς επιταχθήσεσθε ως φόβω και τούτο υπακούσαντες»…

Υπήκοοι δηλαδή:

– ΣΤΗ μόνιμη αξίωση της Άγκυρας για Πενταμερή Διάσκεψη. Της και τοιουτοτρόπως πανηγυρικής αναγνώρισης της Τουρκίας ότι συνεχίζει να λογιέται (ακόμη κι απ’ τα θύματα των δικών της συνεχιζομένων επί 43 χρόνια εγκλημάτων πολέμου) ως… νομίμως «Εγγυήτρια Δύναμη».

– ΣΕ επιταχυνόμενες διαδικασίες για την παράδοση της κρατικής υπόστασης της Κύπρου, στην Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία. Που αποτελεί την ουσιωδέστερη ουσία των τουρκικών επιδιώξεων. Ώστε την «Εκλιπούσα» – και ανύπαρκτη ήδη στην Πενταμερή – Κυπριακή Δημοκρατία, να τη διαδεχθεί, να την αντικαταστήσει και να την κληρονομήσει ως θανούσα, η κυοφορούμενη ως προϊόν πολύχρονων κατ’ εξακολούθησιν βιασμών, διζωνική Ε.Κ.Ο. («Ενωμένη Κυπριακή Ομοσπονδία»):

– ΚΡΑΤΙΚΟ εξάμβλωμα, ελεγχόμενο πλήρως από τους ασφυκτικώς ελεγχόμενους από την Άγκυρα Τουρκοκύπριους, ως συνεταίρους, συνιδρυτές, συνιδιοκτήτες, επί ίσοις όροις και ισότιμου καθεστώτος συγκυρίαρχους επί της Ε.Κ.Ο. Οι οποίοι γι’ αυτόν τον λόγο, «φυσιολογικά» απαιτούν ανυπερθέτως κι ανυποχώρητα και την Τουρκική Εκ Περιτροπής Προεδρία.

ΕΚΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ και τώρα, στο Κρανς Μοντάνα, η απελπιστική θλιβερότητα εκείνων που η προθυμία τους να υποχωρούν διαδοχικά και να παραδίδονται φέτα-φέτα και να χαριεντίζονται κατρακυλώντας στην τσουλήθρα, αποτελεί την ισχυρότερη ελπίδα – σε βαθμό βεβαιότητας «τελευταίας ευκαιρίας» – και του κ. Έιντε και των Τούρκων Κατακτητών και των δόλιων Βρετανών ότι θα επιτύχουν να παραδοθεί (surrender) στην ισότιμη τουρκική συγκυριαρχία και με τουρκική εκ περιτροπής προεδρία το εις χείρας των Ελλήνων από το 1964 κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

* Ο Λάζαρος Μαύρος είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Ράδιο Πρώτο.

>>> Διακήρυξη της ομάδας των “10”: Όχι σε «λύση» παράδοσης της Κύπρου στον στρατηγικό έλεγχο της Τουρκίας

One thought on “Kρανς Μοντάνα, πρόθυμοι και από τσουλήθρα σε τσουλήθρα…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.