«Άλλαξε τακτική»: Κοινή επιστολή των τεσσάρων του πατριωτικού κέντρου στον Αναστασιάδη

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΙΛΛΗΚΑΣ; ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ;

Κοινή επιστολή  υπέβαλαν σήμερα τα τέσσερα κόμματα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπου εκφράζουν τη διαφωνία τους με τους χειρισμούς του. 

ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών διαφωνούν με την πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως επισημαίνουν με την πρόθεσή του να αποδεχτεί τις τουρκικές απαιτήσεις στα εκκρεμούντα ζητήματα των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως συγκεκριμένο αντάλλαγμα. Μάλιστα καλούν τον Πρόεδρο «έστω και την υστάτη» να αναθεωρήσει την τακτική του.

Την επιστολή υπογράφουν από κοινού οι Νικόλας Παπαδόπουλος, Μαρίνος Σιζόπουλος, Ελένη Θεοχάρους και Γιώργος Περδίκης.

Αναλυτικά η Επιστολή: 

«Σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου και των τοποθετήσεων που έγιναν στη διάρκειά της και με δεδομένη τη μη τήρηση πρακτικών, είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε και γραπτώς την έντονη διαφωνία μας με τους χειρισμούς σας και με την πρόθεσή σας να αποδεχτείτε τις τουρκικές απαιτήσεις στα εκκρεμούντα ζητήματα των εσωτερικών πτυχών του Κυπριακού και μάλιστα χωρίς κανένα απολύτως συγκεκριμένο αντάλλαγμα.

Η θέση ότι μια τέτοια κίνηση θα υποχρεώσει την τουρκική πλευρά σε υποχωρήσεις στα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι ιδιαιτέρως ριψοκίνδυνη, συνιστά κάκιστη διαπραγματευτική τακτική και απομακρύνει από μια σωστή και λειτουργική λύση, αφού, οι υποχωρήσεις που προτίθεστε να κάνετε – αλλά και πολλές υποχωρήσεις που ήδη κάνατε – καθιστούν την ενδεχόμενη λύση άκρως δυσλειτουργική και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επιβίωση του κυπρισκού λαού.

Επιπρόσθετα, ακόμα και εάν αυτή η κίνηση εκθέσει πρόσκαιρα την τουρκική αδιαλλαξία, κάτι που είναι αμφίβολο, δυσχεραίνει παράλληλα τη θέση της πλευράς μας καθώς δημιουργεί προηγούμενο αποδοχής απαράδεκτων τουρκικών αξιώσεων.

Σας καλούμε, έστω και την ύστατη, να αναθεωρήσετε την τακτική σας».

Πηγή: philenews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.