Δημόσιος Διάλογος: Οι διαπραγματεύσεις στο Κράνς Μοντάνα και ποιο το μέλλον μας

Η Κίνηση για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία Δημόσιο Διάλογο στην Δημοσιογραφική Εστία χθες Τετάρτη 5 Ιουλίου. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν οι διαπραγματεύσεις στο Κράνς Μοντάνα στην Ελβετία, και ποιο το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ελληνισμού στην Κύπρο.

Στη εκδήλωση παρέστησαν βουλευτές και εκπρόσωποι, προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους καθώς και πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών, με αποτέλεσμα η αίθουσα της Δημοσιογραφικής Εστίας να είναι υπερπλήρης. που γέμισαν την αίθουσα καθώς ανησυχούν για τα τεκταινόμενα στην εθνική μας υπόθεση.

Η Δημόσια Συζήτηση άνοιξε με σύντομο καλωσόρισμα και αναφορά στο ιστορικό και την μέχρι τώρα δράση της Κίνησης για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Γενική της Γραμματέα, Σοφία Κυπριανού. Την όλη Δημόσια Συζήτηση συντόνισε Πέτρος Ασσιώτης, Πρόεδρος της Κίνησης για την Προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ.κ Γεώργιο ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία τα τεκταινόμενα στην Ελβετία . Ο επόμενος ομιλητής, κύριος Χρήστος Κληρίδης, νομικός, με μια εμπεριστατωμένη ομιλία ανέλυσε τις μεγάλες υποχωρήσεις του Διαπραγματευτή μας καθώς και του προτεινόμενου πλαισίου ή σχεδίου Γκουτέρες, που συναντά όλες τις Τουρκικές θέσεις. Ο Στρατηγός ε.α και πρώην ΥΠΑΜ κύριος Φοίβος Κλόκκαρης, ανέλυσε τους κινδύνους από την παραμονή Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων, ανεξάρτητα αριθμού για τον Ελληνισμό της Κύπρου. Ο Δρ Άρης Πετάσης, αφού ανέλυσε τις αδυναμίες οικονομικές και άλλες του Τουρκικού καθεστώτος, και με την επικείμενη ανακήρυξη Κουρδικού κράτους, τι έπρεπε να πράττει η Ελληνοκυπριακή πλευρά προτού προχωρεί σε συνομιλίες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.