Η απίστευτη ιστορία του Τσάρλι που παλεύει για την ζωή του

Το δικαστήριο αποφάσισε να σταματήσει η μηχανική υποστήριξη, παρά την θέληση των γονιών του να τον μεταφέρουν στις ΗΠΑ για πειραματική θεραπεία – Τραμπ και Πάπας στο πλευρό τους.

Είναι ένα από τα 16 μωρά σε ολόκληρο τον κόσμο που αντιμετωπίζει αυτή την ασθένεια: Ενώ γεννήθηκε υγιής, ξαφνικά παρουσίασε σοβαρότατα προβλήματα, λόγω σπάνιας γενετικής πάθησης. Ο μικρός Τσάρλι από την Βρετανία είναι σήμερα δέκα μηνών και δεν μπορεί να αναπνεύσει μόνος του, δεν μπορεί να δει, να ακούσει, να κινηθεί ή να κλάψει…

Οι γιατροί δεν του δίνουν καμία ελπίδα, όμως οι γονείς του ανακάλυψαν μια επαναστατική, πειραματική μέθοδο που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και θέλουν να μεταφέρουν το παιδί τους εκεί για να του προσφέρουν ό,τι μπορούν.

Η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου όμως, προ μερικών ημερών, ήταν στο πλευρό των γιατρών: Ο Τσάρλι δεν έχει καμία ελπίδα, οι βλάβες στον εγκέφαλο είναι μη αναστρέψιμες, μόνη οδός είναι η αποσύνδεσή του από τα μηχανήματα που τον κρατούν στην ζωή και η ένσταση των γονιών απορρίπτεται. Η σπαρακτική κραυγή της μάνας που άκουσε την δικαστή να απαγγέλλει τα λόγια αυτά στοιχειώνει όσους την άκουσαν…

Έκτοτε, το κίνημα συμπαράστασης που ξεκίνησε από το Διαδίκτυο έχει ξεσηκωθεί και υπό το hashtag #CharlieGard, το ονοματεπώνυμο του μικρού, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ζητούν μια ακόμα ευκαιρία για τον μικρό. Στο πλευρό τους ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν όπως και με όποιο τρόπο μπορούν – άγνωστο εάν όντως μπορεί να γίνει κάτι.

Προς το παρόν, οι γονείς του Τσάρλι περιμένουν με τρόμο και απέραντη θλίψη την εκτέλεση της απόφασης του δικαστηρίου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.